Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu anasınıfı öğretmeni Sevda Deliormanlı’nın projesi kapsamında düzenlenen Zeytin Şenliği’ne katıldı. Başkan Aras’ın da katıldığı şenlikte, öğrenciler ve velilerin topladığı yaklaşık 500 kilogram zeytinden elde edilen zeytinyağları, okula Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi’nin kazandırılması amacıyla açık artırmayla satıldı. Bodrum Belediyesi, hasat sonrası toplanıp sıkımı yapılan ilk zeytinyağını satın aldı. 

Başkan Aras en önemli görevlerinin ağaçları korumak ve geleceğe taşımak olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Zeytin ölmez bir ağaçtır. Her şeyinden faydalanılır. Hem yeriz hem yağını sıkarız aynı zamanda yağı sıktıktan sonraki posası hem hayvan yemi hem de yakıt olarak kullanılabilir. Yaprağı çay olarak tüketilir. Yani zeytin her şeyiyle bizim yaşam kaynağımızdır. O yüzden zeytinlerimizi korumak zorundayız. Bu tür çalışmalar da ağaçlarımızın tanınması, bilinmesi ve korunması için çok değerli ve önemli çalışmalar.”

Proje çerçevesinde, ilçe genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okulların katıldığı ‘Zeytin Ağacı’ temalı resim yarışması düzenlendi. Kazanan öğrencilere ödülleri takdim edilirken, Belediye’nin ‘Tarihi Atatürk’le Yaşamak’ kitabı öğrencilere hediye edildi. Etkinliğin ardından Çırkan Muhtarı Coşkun Ünlü ile Aras, Çırkan Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ne de ziyarette bulunarak, Deri İşleme ve Dikiş Kursu’ndaki kursiyerlerle sohbet etti.