HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) motorlu kuryelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için, İstanbul'da bulunan motokuryelerin bekleme alanı Taksim Kurabiye sokakta eylem düzenledi.

"ACİL DEĞİLSE SİPARİŞ VERMEYELİM!"

Dün yaşanan lodos ve fırtınadan dolayı yaşanabilecek her kazanın önüne geçmek için başlatılan sosyal medya kampanyasına öncülük eden "Acil Değilse Sipariş Vermeyelim!" çağrısı yapan TEHİS sendikası eş sözcüsü Kubilay Çelik, dün yaşanan lodos ve fırtınadan 4 motokurye arkadaşlarının hayatını kaybettiğini 100 moto kuryeninin de yaranlandığını belirterek yasağın bitmesiyle sorunların bitmediğini vurguladı.

sendika

"MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ"

Dün yapmış oldukları çağrıyla bir sağduyu yarattıklarını ve halkın sosyal medya kampanyasıyla tepkisini ortaya koyması sonucunda devletin, patronların, Valiliğinin yasak kararı aldığını belirten Çelik, sendika olarak örgütlenmeye devam edeceklerini mücadeleyi büyüteceklerini dile getirdi.

YEMEKSEPERİ'NDEN UYARI ALDI

"Lütfen, halkımızdan rica ediyorum, ertesi gün kıtlık olacakmış gibi sipariş vermeyin. Bizler motokuryeyiz fakat ölmek istemiyoruz" diyerek halka çağrı yapan ve paylaştığı video viral olan motokurye Mehmet ise paylaşımı kaldırmasına yönelik Yemeksepeti firmasından uyarı aldığını ancak söz konusu durumun kendinilerinin yaşam  hakkı olduğu için  uyarıyı dikkate almadığını  belirtti. 

"İŞÇİLERİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRİN"

Motor kurye Mehmet, yurttaşlara da olası herhangi  bir doğa olayında duyarlı  olmalarını belirterek, iş verenlere de iş yeri güvenliği, iş sağlığı ve işçilerin sorun ve taleplerini  bir an önce yerine getirmesi çağrısında  bulundu.