Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın “Kendilerini koruyamadılar, bize yük oldu” dediği sağlık çalışanları Zonguldak Polisevi’nden ayrıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Devlet Hastanesi çalışanları, kaldıkları Zonguldak Polisevi’nden ayrıldı. Zonguldak yerel haber sitesi Pusula'da yer alan habere göre, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık çalışanları için yer ayarlarken, Atatürk Devlet Hastanesi doktorları da farklı arayış içine girdi. Öte yandan polisevinde kalan sağlık çalışanlarının hiçbirinin koronavirüs testinin pozitif olmadığı öğrenildi.

VALİ TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, şehirde görülen 567 vakanın 137 tanesinin sağlık çalışanı olmasıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Her türlü tedbirin alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz." Vali Bektaş bu sözlerine yönelik tepkilerin ardından özür dilemişti.

VALİ'YE İSTİFA ÇAĞRISI

İzmir Tabip Odası, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın koronavirüse (Covid-19) yakalanan sağlık çalışanları ilgili sarf ettiği "Kendilerini korumadılar, bize yük oldular" yönündeki sözlerine tepki gösterdi. İzmir Tabip Odası’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Zonguldak Valisinin istifa etmelidir. Zonguldak Valisi, 567 Kovid-19 vakasının 137’sinin sağlık çalışanı olduğunu ve bu kişilerin kendilerini korumayarak salgınla mücadeleye zarar verdiklerini açıkladı" denildi.