Uzmanlar, haziranda 0,75 puanlık artırımla 1994'ten beri en büyük faiz artırım kararını alan FED'den bu hafta ikinci kez 0,75 puanlık artırım bekliyor. Bankanın faiz artışına gitmesi, kripto para piyasasında düşüşe neden olabilir.

2021 Kasım'da 68 bin dolara çıktıktan sonra 2022 Haziran başında 18 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, uzun süre bu seviyede kaldıktan sonra toparlanmış ve 26 bin dolara kadar çıkmıştı. Bitcoin yeni haftaya 4 bin dolar kayıpla girdi.

GELENEKSEL FİNANSA BAĞLI

Kripto varlıklar ilk çıktığında geleneksel finans sistemine alternatif olarak gösterilmişti. Bu durum büyük ölçüde onaylanmasına rağmen, kurumsal sermaye dijital varlıklara da para yatırdığı için kaçınılmaz olarak geleneksel finanstan büyük ölçüde etkileniyor.

Analistler, küresel enflasyon ve diğer ekonomik sıkıntılar artarken salı ve çarşamba günü toplanacak FED'in faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakıyor. Uzmanlara göre, faiz oranı yükseldiğinde veya diğer piyasalar etkilendiğinde, piyasadaki bu kararsızlık ve belirsizlik kripto satışını da doğrudan tetikliyor.