Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, kitlesel olaylar nedeniyle can ve mala olası saldırıların önlenmesi gerekçesiyle başkent Bişkek'te yeniden OHAL ilan etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un üç gün önce ilan ettiği ve parlamento tarafından onaylanmayan Olağanüstü Hal (OHAL) kararının yeniden imzalandığını açıkladı. AA'nın aktardığı habere göre, OHAL bugünden itibaren 19 Ekim saat 05.00'a kadar geçerli olacak. Karar uyarınca, 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

CUMARTESİ MEYDANLAR BOŞALTILMIŞTI

Bu arada, Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'ne mensup askerler şehrin giriş ve çıkışlarında, polis de şehir içinde sıkı denetimlerini sürdürüyor. Ordu tarafından oluşturulan geçici noktalarda Bişkek'e kontrollü giriş ve çıkışlar yapılıyor. Ülkede 4 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinin ardından barajı aşamadığı belirtilen 12 siyasi partinin taraftarı gösteri düzenlemişti. Göstericiler Cumhurbaşkanlığı ve parlamento binasını işgal ve talan etmişti. Cezaevinden çıkarılarak başbakanlık koltuğuna oturtulan Sadır Caparov'un taraftarları başkentte 5 gün boyunca destek gösterisi yapmıştı. Caparov'un başbakanlık görevinin parlamento tarafından kabul edilmesinin ardından göstericiler Cumartesi meydanları boşaltmıştı. Caparov'un görevine devam etmesi için cumhurbaşkanının onay vermesi bekleniyor.