Koronavirüs salgını kapsamında hükümet tarafından belirlenen bazı günlerde dışarı çıkanlara cezalar kesiliyor. 30 Mart Mart perşembe günü ise İstanbul'da sahilde bisikletle seyahat eden Sinem Yıldız isimli bir kişiye ceza kesildi.

28 Mart tarihli sahil şeridinde spor faaliyetlerine ilişkin yasakların da olduğu kurul kararlarını ihlal ettiği gerekçesiye 3150 lira ceza kesilen Yıldız, yaşanan duruma tepki göstererek şunları söyledi: "30 mart 2020 tarihinde ulaşım amaçlı kullandığım bisikletim ile bebek sahil şeridindeki bisiklet yolundan giderken polis memurları tarafından durduruldum. Hiçbir şekilde sosyal mesafeyi ihlal etmememe rağmen 28 mart tarihli sahil şeridinde spor faaliyetlerine ilişkin yasakları da barındıran kurul kararını ihlali ettiğim gerekçesiyle hakkımda tutanak tutulacağı belirtildi. Bisikleti ulaşım amaçlı kullandığımı belirttiğim ve üzerimde spor kıyafetleri dahi bulunmadığı halde sözlü itirazım polis memurlarınca dikkate alınmadı.

"BİSİKLET YOLUNU KULLANIYORDUM"

Söz konusu sahil şeridinde bisiklet yolu bulunmaktadır. ilgili kanunlarca belirtildiği üzere bisiklet yolu bulunan alanlarda bisikletlinin, bisiklet yolunu kullanması mecburi olduğundan ben de bisiklet yolunu kullanmaktaydım ancak polis memurlarınca bisikleti ulaşım amaçlı kullanıyor olmam halinde araç yolunu kullanmam gerektiğini ifade ettiler. yukarıda belirttiğim kuralları kendilerine de ifade etmeme rağmen bu konudaki itirazım da kabul görmediği gibi “araç yolunu kullanıyor olsaydım hakkımda tutanak tutulmasını gerektiren bir faaliyet gerçekleştirmiş olmayacak mıydım?” soruma da son derece açık ve net şekilde “evet.” cevabını aldım.

YALNIZCA SPOR FAALİYETİ YAZILMIŞ

Her aşaması başka bir problem barındıran bu tutanağa mevcut faaliyetim olan “bisiklet kullanımı” işlenmemiş yalnızca “spor faaliyeti” ifadesi kullanılmıştır. Haliyle bütün bunların sonucu olarak kesilen para cezasına ilişkin tarafıma ulaşan tebligatta da bisiklet kullanımıma dair hiçbir ifade yer almamaktadır.