Organize suç örgütü lideri olarak Türkiye tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in iddia ve ifşalarından yola çıkarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan tarafından hazırlanan "Duvar" ismiyle kitaplaştırıldı.

"BURADAKİLER DAHA ŞEREFLİ ÇIKTI, VERMİYORLAR"

TİP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, kitapçılarda geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Türkiye İşçi Partisi araştırma raporu olan ‘‘Duvar’’ hakkında Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Şık, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile sıcak ilişkisinin başlamasının Peker'le bir ilintisi olabileceğini söyledi. Şunları kaydetti:

"Kendisinin istendiğini... Kendisine bunu sorduğumuzda buradakiler daha şerefli çıktı, vermiyorlar. Bu Sedat Peker'in iddiası. Kendisiyle konuştum. Yazılı soru da gönderdik. Dönüşüyle ilgili şu anda bir hukuki bir güvencesinin, can güvenliğinin olmadığını da iddia ediyor. Ama BAE yetkilerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor. "

"HİÇBİR SAVCI HAREKETE GEÇMEDİ"

Öte yandan Sedat Peker'in silahların nasıl dağıtıldığını söylediğini kaydeden Şık, "Ancak hiçbir savcı harekete geçmedi. Muhalefette bu işin üstüne yeterince gidemedi" dedi.

KİTAP HAKKINDA: "BU KİTAP O TUĞLA ÇEKİLSİN DİYE YAZILDI"

Duvar ismini taşıyan kitap, Mehmet Ağar'ın Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Güldal Mumcu'ya söylediği "Bir tuğla çekersem duvar yıkılır" sözlerine ithafen "Bu kitap o tuğla çekilsin diye yazıldı!" üst başlığını taşıyor. Türkiye İşçi Partisi raporu olarak hazırlandıktan sonra Duvar adıyla İleri Yayınları tarafından basılan Duvar’da yer alan söyleşi, bugüne kadar Sedat Peker’le yapılmış en kapsamlı röportajı içeriyor.

KİTAPTA SEDAT PEKER RÖPORTAJI

Kitap boyunca organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündemi sarsan iddiaları sorgulanırken Peker ile yapılan bir röportaja da yer veriliyor.