İstanbul Bahçelievler'de bulunan Medicana Hastanesi'nde çalışan doktor Fikret Hacıosman'ın Serhat Tunçdemir tarafından öldürülmesine ilişkin İstanbul başta olmak üzere birçok kentte basın açıklaması gerçekleştirildi. İstanbul'da gerçekleştirilen açıklamada, "Dr. Fikret Hacıosman taamülden öldürüldü" denildi.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]İ[/mks_dropcap]stanbul Bahçelievler'de bulunan Medicana Hastanesi'nde çalışan doktor Fikret Hacıosman, dün Serhat Tunçdemir adlı kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay sonrası kaçan Tunçdemir, saklandığı evde akrabalarını rehin aldı. Polisin devreye girmesiyle teslim olan Tunçdemir, Hacıosman'ın kendisi ile dalga geçtiğini ileri sürdü. Tunçdemir, bugün tutuklandı. İstanbul Tabip Odası ve Medicana Bahçelievler Hastanesi bugün Hacıosman için hastane önünde anma ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Psikologlar Derneği de yazılı bir açıklama yayımlayarak, "Psikoloji camiası olarak üzgünüz" dedi. 'KATİLİN ODAYA GİRİŞİ VE ÇIKIŞI ARASINDA 40 SANİYE VAR' Öte yandan bugün saat 13.00'de #HekimCinayetleriPolitiktir hashtagi ile yapılan sosyal medya eylemi Twitter'da TT'ye girdi. Hacıosman için İstanbul'un yanı sıra Diyarbakır, Ankara, Adana, Antep, İzmir, Mardin, Van, Tokat, Edirne, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Muğla'da da basın açıklaması gerçekleştirildi. İstanbul'da gerçekleştirilen basın açıklaması öncesi Hacıosman için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Açıklamada, "Dr. Fikret Hacıosman taamülden öldürüldü. Katilin odaya girişi ve çıkışı arasında 40 saniye var" denildi. FİKRET HACIOSMAN - Curated tweets by dokuz8haber