Saat dünyasında tahmin edilemeyecek kadar çok saat çeşitleri mevcuttur. Her bir saat çeşidinin görevi ve işlevi farklıdır. Bu saat çeşitleri bakıldığında kategorize etmek bile oldukça güçtür. Ancak genel olarak saat çeşitlerini ekran çeşidine göre, tasarıma göre, hareket dayanıklılığına göre, güç kaynağına göre, işlevselliğine göre gruplandırmak yanlış olmayacaktır.

Analog, dijital, hibrit, dokunmatik saatler ekran çeşidine göre olan sınıflandırmaya örnek olarak gösterilebilir.   Günlük, klasik, lüks saatler tasarıma göre olan sınıflandırmaya örnektir. Harekete dayalı saatlere örnek olarak; Quartz, Kinetik, kronometre saatleri gösterilebilir. Güneş enerjili (Solar), Kuvars, akıllı saatler ise güç kaynağına göre saatler sınıflandırmasına örnektir. İşlevselliğe bağlı saatler grubunda ise; Kronograf, GMT, dalış, pilot, akıllı saatler örnek olarak gösterilebilir.

Farklı Saat Çeşitleri

Günümüze kadar pek çok saat çeşitleri üretilmiştir. Bunlardan bazıları: Astronomik saat, Atomik saat, Kuantum saati, Kuvars saati, Kol saati, Analog saat, Trenç saat, Güneş enerjili saat, Dalış saati, Cep saati, Mekanik saat, Otomatik saatlerdir. Bunların yanı sıra su saati, guguklu saat, dijital saat, alaturka saat, elektronik saat, köstekli saat, çalar saat, petrol lambalı saat, kimyasal saat ve , akıllı bilekliktir. Farklı saat çeşitlerine https://www.saatvesaat.com.tr/saat/erkek üzerinden ulaşabilirsiniz.