Artı Gerçek'den Dinçer Gökçek'in haberine göre Ankara Çankaya’da, Star Gold Elektrikli Ev Aletleri şirketine bağlı kurulan Mandalinev isimli e-ticaret sitesinin yarattığı kriz ortadan kalkmadan, bu kez benzer bir haber Antalya’dan geldi.

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre Mustafa Rüzgar isimli bir kişi, 100 bin TL sermayeli Musad E-Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Antalya Muratpaşa’daki bir evin resmi adres olarak gösterildiği sitede, elektronikten, giyime, beyaz eşyadan mobilyaya binlerce ürün satışa konuldu.

PARA ÇEKİLDİ, ÜRÜNLER GÖNDERİLMEDİ

Sektörün büyük e-ticaret firmalarına kıyasla bir miktar daha düşük bir fiyata satışa sunulan ürünler, çok sayıda kişinin de ilgisini çekti. Ancak bir hafta kadar önce bu sitede de sorunlar baş göstermeye başladı. Çok sayıda kişi, ödemesini yaptığı halde ürününü alamadı.

SABAH AÇIKTI ÖĞLEN KAPANDI

Mağdurlar, sitede yer alan numarayı aradıklarında ise yanıt alamadı. En son dün sabah saatlerinde açık durumda olan site, öğleden sonra kapandı. Çok sayıda kişi, çeşitli platformlarda paylaştıkları mesajlarda dolandırıldıklarını ifade etti. Mağdurların bir araya geldiği WhatsApp gruplarında ise şirket sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

TELEFONLAR KAPANDI

Konuya ilişkin telefonla ulaşmaya çalıştığımız Mustafa Rüzgar’ın sitesinde kayıtlı GSM numarasının da kapalı olduğu anlaşıldı. Öte yandan, dün kapanan sahibinin de sırra bastığı sitenin gelecek yılda 200 bin adet ürün satma hedefinin olduğu açıklanmıştı.

AVUKAT UÇANOK: HESABA BLOKE İSTEYİN

Denetim eksikliğinin bazı e-ticaret siteleri üzerinden dolandırıcılık yapılmasına zemin hazırladığı uyarısında bulunan Avukat Merve Uçanok, parasını kaptıranların nasıl hareket etmesi gerektiğini anlattı: "Tüketiciler, ödemeyi kredi kartı ile yaptılar ise bankalarıyla temasa geçsinler. Ödeme, havale yolu ile gönderildi ise savcılığa başvurarak paranın blokesi talep edilmeli. Benzer başka olaylarda da karşılaştığımız gibi, kurulan şirket çoğu zaman tabela konumda ve içi boş bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Burada da benzer bir durumun olmasın muhtemel."