Bingöl Karlıova'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bingöl'deki deprem çevre birçok ilde hissedildi. Deprem'de 1 kişi hayatını kaybetti.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 17.24'te Bingöl Karlıova'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5,8 büyüklüğündeki deprem 5 kilometre derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17:24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada ise Bingöl Karlıova'daki depremin büyüklüğünün 5,7 olduğu bildirildi. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

VALİDEN AÇIKLAMA: 3 YARALI VAR

Validen açıklamaTRT Haber'de yer alan bilgiye göre; Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda." dedi.

"ŞEHİR MERKEZİNDE HASAR YOK"

Bingöl Valisi şehir merkezinde hasar bilgisinin olmadığını açıkladı. Valilik, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı.

GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKARILANLARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

"Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp, vatandaşlarımız hastaneye sevk edilmiştir."

GÖÇÜK ALTINDAKİ 10 KİŞİDEN 7'Sİ KURTARILDI

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada ise göçük altında kalan 10 kişiden 7'sinin kurtarıldığı, 3 kişinin hâlâ göçük altında olduğu ifade edildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bingöl Valiliği: "Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır."

18 KİŞİ YARALANDI

Bingöl Valiliği, Karlıova'nın Kaynarpınar köyünde göçük altında kalan bir güvenlik korucusunun şehit olduğunu bildirdi. Depremde 18 kişi de yaralandı.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karlıova-Kaynarpınar Jandarma Komutalığı’nda nöbet kulesinin yıkıldığını ve 1 güvenlik korucusunun göçük altında kaldığını duyurdu. Soylu, paylaşımında, “Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2'si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir” dedi. Soylu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasında, 'Tunceli, Muş, Elazığ, Erzincan... Valilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde deprem hissedildi ancak hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor' dedi.

BİR DEPREM DAHA

Önce 5.8 sonra 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Bölgenin bazı yerlerinde heyelan da olduğu bilgisi geldi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklama yaptı. Seyit Torun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "#Bingöl Karlıova'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin can ve mal kaybına yol açmamış olmasını temenni ediyorum. Bingöllü halkımıza ve depremden etkilenen tüm komşu illere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..." Faik Öztrak ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bingöl’ün #Karlıova ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. #Deprem de can kaybı yaşanmamasını diliyorum."

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay Başkanı Kınık'ta kesinlikle kerpiç evlere girilmemesi uyarısında bulundu. Kınık, 'Bir deprem fırtınasına benziyor. Afet ekiplerimiz bölgeye gitti. Can kaybı yok, artçılar sürebilir. Hasarlı evlere kesinlikle girmemeli' dedi.

2 DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

AFAD, merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, bu depremin ardından, 4,6 ve 4,7 büyüklüğünde 2 deprem daha kaydedildiğini bildirdi.

AKP HÜKÜMETİNDEN BİR EKİP BÖLGEYE GİDECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek