MHP lideri Bahçeli'nin hedefi olduktan sonra verdiği yanıt nedeniyle BİM CEO'luğundan istifa etmek zorunda kalan Galip Aykaç'ın, MHP'nin tepkisini çeken açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a danıştıktan sonra yaptığı ileri sürüldü.

Zincir marketlerdeki fiyatlar nedeniyle başlayan gerilimde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz" ifadesini kullanmıştı. Dönemin BİM CEO'su Galip Aykaç ise katıldığı bir toplantıda MHP'ye tepki olarak şöyle demişti:

"FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler. Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, köşesinde şu kulis bilgisini aktardı:

"Marketlerin örgütlü olduğu dernek başkanlığından istifa etmek zorunda kalan Galip Aykaç, Bahçeli’nin kendileriyle ilgili sert açıklaması üzerine Erdoğan'a bir biçimde ulaştı ve ne yapılması gerektiğini sordu. Aykaç'ın aldığı yanıt hayli ilginçti. Erdoğan’ın Aykaç’a 'çık yanıt ver' dediği belirtiliyor. Aykaç’ın yanıtındaki sertliğe bakılınca bu bilginin doğru olma olasılığı artıyor. Sonrasında yaşananlar Erdoğan siyasetini bilenler için şaşırtıcı değil. Tüm bu MHP’yi yoklamaların bir anlamı olduğunu unutmamak lazım."