Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, koronavirüsün parlak ve pürüzsüz yüzeyleri sevdiğini belirterek, market arabaları ile toplu taşıma tutulan tutunmak için kullanılan direklere dikkat edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Günlük hayatta sıkça kullanılan market arabaları ve toplu taşıma araçlarıyla ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz uyarıda bulundu.

"ASANSÖRLER, TUŞLAR VE KAPI KOLLARI..."

DHA'nın aktardığı habere göre, virüsün parlak ve pürüzsüz yüzeyleri sevdiğini belirten Gündüz, market arabalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Günlük hayatımızda aslında fark etmeden dokunduğumuz böyle yüzeyler çok fazla. Mesela marketlerdeki market arabalarının tutulduğu yer, bu iş için gerçekten çok elverişli yerlerden bir tanesi. Toplu taşımalarda dokunduğumuz koltuk kenarları ve tutunduğumuz noktalar, yürüyen merdivenlerden çıkarken tutunduğumuz yerler, asansörler, tuşlar ve kapı kolları bu virüsün yaşamayı çok sevdiği yerler. Buraların periyodik olarak dezenfekte edilmesi gerekir ancak yine de buralara dokunduğumuzda mutlaka el dezenfeksiyonunu sıklıkla yapmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”