TCMB politika faizini indirdi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, iyi partinin ekonomi politikalarının yer aldığı https://iyiparti.org.tr/ekonomide-kurtulus-programii-istikrar-ve-eylem-plani internet sitesinin linkini de ekleyerek sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Ancak ortada üzerine konuşulmaya değer bir şey yok. O yüzden kararı değil, iktidara geldiğimizde para politikasında atacağımız adımları konuşalım. Yol haritamız belli, neler yapacağımız net. Tek eksik sandık… Kaçış yok, ona da az kaldı.

Kısa vadede; kapsamlı enflasyon hedeflemesine geçilecek, 3’er aylık dezenflasyon patikası kamuoyuyla paylaşılacak, kredi kararları piyasa mekanizmalarına bırakılacak, TCMB’ye bağımsız ve liyakatlı bir yönetim atanacak, döviz kuruna keyfi müdahaleler durdurulacak

Orta vadede; Para Politikası Kurulu (PPK) bilgi notu faizi kararı öncesi kamuoyuyla paylaşılacak, PPK üyelerinin oy dağılımı açıklanacak, rezerv yönetimi şeffaflaştırılacak, TCMB bağımsızlığı anayasal güvence altına alınacak.”