İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Millet İttifakı iktidarının ilk 6 ayında ekonomide öngördükleri değişime ilişkin, “Ne zaman patlayacak diye sürekli endişe ile takip edilen dolar kuru sakinleşecek. Enflasyon kalıcı düşüşe geçecek, pazar çantalarınız daha rahat dolacak. Kamudaki tüm yolsuzluklar (KÖİ projeleri, Hazine ve kamu bankaları üzerinden döviz rezervlerinin eritilmesi, kamu bankalarının kuruluş amaçları dışındaki sektörlere verdikleri krediler ve özelleştirmeler) ile ilgili soruşturmalar başlayacak” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, bugün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi halinde ilk 6 ayda ekonomide nelerin değişeceğini sıraladı. Yılmaz, paylaşımında şunları kaydetti:

 “15 Kasım 2023… Seçimin üzerinden 6 ay geçmiş, Cumhuriyet’imizin 100. yılını yeni kutlamış olacağız. Peki Millet İttifakı iktidarının altıncı ayında ekonomide neler değişmiş olacak?

“DOLAR KURU SAKİNLEŞECEK. ENFLASYON KALICI DÜŞÜŞE GEÇECEK, PAZAR ÇANTALARINIZ DAHA RAHAT DOLACAK”

Ne zaman patlayacak diye sürekli endişe ile takip edilen dolar kuru sakinleşecek. Enflasyon kalıcı düşüşe geçecek, pazar çantalarınız daha rahat dolacak. TÜİK’in açıkladığı yanlış veriler yüzünden gelir kaybetmeyeceksiniz.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇ DUYDUĞU SOSYAL DESTEKLER HESAPLARINA DÜZENLİ OLARAK YATIYOR OLACAK”

Gelir vergisi dilimleri düzenlenmiş, tüketimden alınan vergiler azalmış olacak. Dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sosyal destekler, hesaplarına düzenli olarak yatıyor olacak. Kredi ya da kamuya iş başvurusuna gittiğinizde, kimi tanıdığınızın bir önemi kalmayacak. Görevlerine parti ve farklı aidiyetler ile atanmış olanlar, yerlerini liyakatli, vatanı dışında hiçbir aidiyeti öncelemeyen kişilere bırakacak.

“KAMUDAKİ TÜM YOLSUZLUKLAR İLE İLGİLİ SORUŞTURMALAR BAŞLAYACAK”

Her gün bir yenisi eklenen sermaye kontrollerine son verilecek. Bankalara, şirketlere gelen uyarı ve tehdit telefonları bitecek. Kamudaki tüm yolsuzluklar (KÖİ projeleri, Hazine ve kamu bankaları üzerinden döviz rezervlerinin eritilmesi, kamu bankalarının kuruluş amaçları dışındaki sektörlere verdikleri krediler ve özelleştirmeler) ile ilgili soruşturmalar başlayacak. Ve daha neler olacak. Merak etmeyin, az kaldı.”