Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirveye, Milli Sporcu Sibel Çam, Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takım Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Karaağaç ile Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Yazar Ufuk Koçak konuşmacı olarak katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, düzenlenen programa paydaş olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırarak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu konuda bizler kurum olarak, sizler de vatandaşlar olarak aynı duyarlılığı göstermeli, engelli bireylerimizi hayatın her alanında desteklemeliyiz. Bu tür etkinliklerin artması için Bilecik Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde katkı vermeye devam edeceğiz."

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ise Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği ile Bilecik Bedensel Engelliler Spor Kulübü işbirliğinde güzel ve anlamlı bir program yaptıklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında cumartesi günü saat 15.00’te engelsiz yaşam empati yürüyüşü yapılacağını hatırlatan Özgen, tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.

Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Volkan ise düzenlenen etkinliğe katkı sunan Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’e teşekkür etti.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Milli Sporcu Sibel Çam, halter sporunda karşılaştığı zorlukları ve sonunda elde ettiği başarıları anlattı. 17 Ağustos 1999 yılındaki depremde 3 gün enkaz altında kaldıktan sonra yaşama tutunan ve ayaklarını kaybettikten sonra yaşama nasıl dört elle tutunduğunu anlatan Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Yazar Ufuk Koçak da dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takım Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Karaağaç’ın tekerlekli sandalye dans ve gösterisi de beğeniyle izlendi.

Program, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve diğer protokol üyelerinin konuşmacılara plaket ve engelli bireyler tarafından yapılan hediyelerin takdimiyle sona erdi.