Bilecik’te vatandaşlar ev kiralarının son yıllarda oldukça fazla artış gösterdiğini belirterek tepki gösterdi.

"700 LİRALIK BİR RAKAMLA OTURUYORDUK"

Bilecikli bir vatandaş, "Fiyatlar gerçekten biraz yüksek. Yani vatandaş evi olmayanlar, kiracılar zorluk çekiyor. Özellikle öğrenciler" derken diğer bir vatandaş ise, "Geçen sene 500 lira olan kira fiyatları bu sene 2 bin 500 lira, 3 bin lira, 3 bin 500 lira. Yani, 1+1 evler 500 lirayken, 3 bin liradan kiraya veriliyor. Yani bu durum öğrenci için de normal bir çalışan için de çok büyük sıkıntı" şeklinde konuştu.

Yedi yıl önce Bilecik’e geldiğini söyleyen vatandaş, "Buraya ilk geldiğimizde yedi yıl önce geldik o zaman daha uygundu kiralar. Hatta büyük şehirlere göre baya uygundu ama şu an büyükşehirlerle başa baş gidiyor diyebilirim. Mesela ilk geldiğimizde 700 liralık bir rakamla oturuyorduk. Şu an orada kiralar 3 buçuk, 4’ten başlıyor. Benim bildiğim güncel fiyatlar bunlar" dedi.

"EV YAPANLAR DA HAKLI, VEREN DE HAKLI, ALAN DA HAKLI"

"Bilecik’te çoğunlukla asgari ücretli arkadaşlar çalışıyor" diyen bir vatandaş ise, "Asgari ücret 8 bin 506 lira. Memur maaşı 12 bin liraya çıktı. 1+1'ler 3 bin- 4 bin liradan başlıyor, 2+1'ler 5 bin lira. Memur arkadaşın birisinden 6 bin lira kira istemişler" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Doğru konuşmak gerekirse gerçekten yüksek. İnsanoğlunun gözü bir şeye doymuyor" diye konuştu.

Kiracının da ev sahibinin de haklı olduğuna değinen bir vatandaş, "Bilecik’te kiralar çok yüksek ama ev yapmakta çok zor. Ev yapanlarda haklı, veren de haklı, alan da haklı" dedi.