GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik’in İnhisar İlçesi’nde kooperatif kuran kadınlar yöre ile özdeşleşen nar meyvesinden yaptıkları çeşitli ürünleri satıyor. Kadınlar, seri üretime geçmek için bir işletme kurmayı amaçlıyor.

"Bilecik’in Nar diyarı" diye adlandırılan İnhisar İlçesi’nde kadınlar bir araya gelerek kooperatif kurdular. Nar meyvesinden, nar ekşisi, nar pekmezi, nar reçeli ve nar sabunu yapan kadınlar, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) sundukları proje ile 1 milyon 600 bin liralık hibe almaya hak kazanırken, ürünleri seri üretime geçirmek amacıyla bir işletme kuracaklar. Nardan ürettikleri ürünler hakkında bilgiler veren İnhisar Kadın Kooperatifi Başkanı Nihal Arslan yeni hedeflerine ilişkin şunları söyledi:

"Bilecik ilinin şirin ilçesi İnhisar’da doğdum, büyüdüm. En büyük hayalim olan kadın kooperatifini yedi arkadaşımız ile kurduk şu anda ben başkanlığını yapıyorum. Bizim ilçemizi simgeleyen narımız var. Narın artık nar olarak değil de ürün olarak satılmasını çok istiyordum. Onunla ilgili kooperatifimizde çeşitli ürünler ürettik. Nar ekşisi, nar pekmezi, nar reçeli, nar sabunu, kolonyasını da yapacağız yakın bir tarihte. Bununla ilgili Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) müracaat ettik. Projemiz onaylandı. BEBKA’dan 1 milyon 600 bin liralık bir hibe çıktı. Çok kısa süre içerisinde makinelerimiz kurulacak inşallah. Ondan sonra biz narı nar olarak değil artık ürün olarak satacağız."