Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın Kongre'yi Otoyol Güven Fonu'ndan herhangi bir kaynak kullanmadan federal benzin vergisini eylül ayına kadar 3 ay süreyle askıya almaya çağırdığı belirtildi.

GALON BAŞI 2 DOLAR ARTTI

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından bu yana benzin fiyatının tüm dünyada yükseldiğini açıkladı ve ABD'de galon başına neredeyse 2 dolar artarak rekor seviye olan 5 doları geçtiğini ifade etti.

Federal hükümet benzinde galon başına 18 sent ve dizelde galon başına 24 sent vergi alıyor. Bu vergiler ise Otoyol Güven Fonu aracılığıyla kritik otoyolları ve toplu taşımayı finanse ediyor. Biden vergi muafiyetine ek olarak eyalet ve yerel yönetimlere de ek tüketici yardımı sağlama çağrısında bulundu.

ŞİRKETLEREE DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden daha önce de rekor kıran benzin fiyatına çözüm için petrol şirketlerine mektup yazmıştı. ExxonMobil, Chevron, BP ve Shell'in de aralarında bulunduğu benzin şirketlerine mektup yazan Biden, "Şirketlerinizin hala petrol, mazot ve diğer rafineri ürünlerinin üretimini ve tedarikini artırmak için acil adım atma şansı var. Yakın zamanda rafineri kapasitelerinin artırılması için tüm federal yetkilerimi kullanacağım" demişti.