Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken ABD Başkanı Joe Biden bir kez daha açıklamalar yaptı. Biden, Ukrayna savaşı yaptırımları kapsamında ABD'nin Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurdu. Biden yaptırımları sıralarken "Tarihte görülen en ağır yaptırım programını uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 13’üncü gününde devam ediyor. ABD Başkanı Biden yeni açıklamalar yaptı. 

Biden'ın açıklamaları özetle şöyle: Rusya'ya bedel ödetmeye devam edeceğiz ama biz de bedel ödeyeceğiz. Rusya'ya Doğalgaz ithalini de yasaklıyoruz. Rusya'ya sınırı olan NATO ülkelerine olan tüm ülkere de sözlerimizi tutacağımızı yineliyorum. ABD tüm sorumluluğu yüklenecek. Mülteciler konusunda da bu böyle. Tarihte görülen en ağır yaptırım programını uyguluyoruz. Ruble 100'de 50 değer kaybetti.

RUSYA'YA YAPILAN YAPTIRIMLARI ANLATTI

Rusya'nın en büyük bankalarını uluslararası sistemden çıkardık. Rusya'ya elektronik yaptırımlar uyguladık. Birçok dev şirket Rusya'daki hizmetlerini durdurdu. Bu yaptırım sonrası eneri fiyatları bizde de artacak. 6 milyon varil salacağız kendi rezervimizden. Elimizdeki her imkanı kullanacağız. Herkes üzerine düşeni yapmalı. 

Kriz şunu hatırlattı. Ekonomimizi uzun vadede kullanmak için enerjide bağımsızlık kazanmamız gerekiyor. Rusya'nın saldırganlığı hepimize mal oluyor. Putin fosil yatıkları artık bir silah olarak kullanamayacak. 

"UKRAYNA DİRENİŞİ İLHA OLDU"

Ukraynalıların direnişi tüm ülkeye ilham oldu. Birçok lider ateşkes ve diplomasi çağrısı yaptı ancak Putin görünen o ki katliamı sürdürmekte kararlı. Sivilleri okulları, hastaneleri hedef alıyor. 2 milyon Ukraynalı onun yüzünden mülteci haline geldi. Ukrayna hiçbir zaman Putin içni zafer olmayacak. Putin hiçbir zaman ülkeyi ele geçiremeyecek. Kongre'ye de çağrı yapıyorum. Lütfen Ukrayna'ya yardım paketini geçirin. Biz onlara insani ve ekonomik destek vermeyi sürdüreceğiz. Putin'in Ukrayna savaşı Rusya'yı zayıflatacak.