Beylikdüzü Belediyesi’nin usta şair Nazım Hikmet ile araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu andığı 30. Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri, “Nazım’ı Anlamak” isimli söyleşiyle sona erdi.

Usta sanatçı Rutkay Aziz ve Dolunay Soysert’in katıldığı söyleşi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BKSM) fuaye alanında gerçekleşti. Etkinliğe, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Söyleşide Rutkay Aziz ve Dolunay Soysert, Nazım Hikmet’e ve onun yaşamına ilişkin paylaşımlarda bulundu. Aziz, Nazım Hikmet’in bir dünya şairi olduğunu hatırlatarak, “Aşkın, kavganın ve en önemlisi hasretin şairidir Nazım Hikmet. Ülkesini bu kadar seven, memleketini bu kadar özleyen insan sayısı çok azdır” dedi. Soysert ise Mavi Gözlü Dev filmindeki ‘Piraye’ rolünü canlandırmasının kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, “Nazım Hikmet’i okumaya başladıktan sonra hep o şiirlerin kendime yazıldığını düşündüm. Bütün kadınlar da okurken bunu hissediyor muhtemelen. O atmosferi yaşamak, Piraye’yi hissetmek çok etkileyiciydi” diye konuştu.

ÇALIK: "NAZIM’I ANMAK VE SİZLERİ AĞIRLAMAK ONUR VERİCİ"

30. Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla usta isimleri Beylikdüzü’nde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü çok özel bir yer. Adalet ve demokrasi haftası kapsamsında yapılan etkinliklerde aydın, ilerici ve insanlara ışık olmayı kendisine görev edinmiş önemli değerleri burada ağırlamak bizim için onur verici. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise Mustafa Kemal Atatürk ve Nazım Hikmet’i Rutkay Aziz’den dinleyince işin duygusal boyutunu gördüğünü vurgulayarak, “Nazım Hikmet sadece şair değil, başka özellikleri de olan bir insan. Onu her seyrettiğimde veya dinlediğimde Nazım’ın yaşadıklarını da hissediyorum” diye konuştu.