Türkiye’nin farklı noktalarından gelerek Beylikdüzü’nde buluşan 24 sahaf, yüz bine yakın kitap ve dergiyi Yaşam Vadisi’nde kitapseverlerle buluşturdu. 4 Eylül’e kadar 13:00 ile 23:00 saatleri arasında açık olacak festivalde pek çok ilk baskı ve imzalı kitabın yanı sıra harita, belge, orijinal nüsha, plak ve afişler de yer alıyor.

Kitapseverleri altıncı kez bir araya getiren etkinlikte, festivalin klasikleşen isimlerinden şair Hüseyin Avni Dede’nin yanı sıra bu yıl ilk kez bir cilt ustası da yer aldı. Sahaf Festivali Koordinatörü Ümit Nar’ın münadiliğinde yapılan ve koleksiyoncuların koleksiyonlarına yeni kitaplar eklediği kitap mezatları ise ilk gününde ilgiyle karşılandı. Rekabetin yaşandığı gece ve gündüz mezatları, 17:30-18:30 saatleri ile 21:30-22:30 saatleri arasında yürütülecek.

İyi ve uygun fiyatlı kitaplara ulaşmak isteyen kişileri Sahaf Festivali’ne davet eden Ümit Nar, “Tüm sahaf arkadaşlarımızla birlikte aylar öncesinden hazırlığını yaptığımız, heyecanla beklediğimiz ve çok keyif aldığımız bir yer burası. 10 gün boyunca Beylikdüzü’nün güzel ortamında, güzel insanlarıyla beraber bir nevi ruhlarımızı dinlendiriyoruz” dedi.