Beylikdüzü Belediyesi ve Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliğiyle, dezavantajlı bireylere yönelik, ‘İş Koçluğu ve İstihdam Projesi’ yaşama geçirildi. 

Belediye’nin Engelsiz Yaşam Birimi, zihinsel engelli ve down sendromlu bireylerin iş hayatına katılımını sağlamak amacıyla, iş koçluğu desteği ve iş edindirme eğitimi başlattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Yaşam Birimi'nin Türkiye Down Sendromu Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü projenin, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tanıtımına çok sayıda kişi katıldı. Aileleriyle birlikte tanıtıma katılan engelliler, verilen eğitimin ardından iş koçlarının yardımıyla, kendilerine uygun iş pozisyonlarına başvurdu.

Zihinsel engelli ve down sendromlu bireyler için yapılan projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, şöyle konuştu:

“İş koçluğu ve İstihdam Projesi, engelli bireylerin sadece işe yerleştirilmesi değil aynı zamanda hayata katılmaları noktasında da çok önemli bir proje. Onun için desteklerini esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu projenin sonuna kadar destekçisi olacağız. Sizler de bizimle yanımızda olun. Birlikte, engelli bireylerimizi hayata katmak için elimizden geleni yapalım.”