ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta resesyonun "kaçınılmaz" olduğunu söylemişti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, buna ilişkin yorumunda tüm dünya ekonomilerinin zorda olduğunu ve Biden yönetiminin attığı adımlarla ekonomide büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Karine Jean-Pierre, "Ekonomide bir resesyon görmüyoruz. Şu anda resesyonda değiliz. Aksine daha istikrarlı bir büyüme kaydedeceğimiz döneme geçiş sürecindeyiz. Bu da bizim odak noktamız" cümlelerini sarfetti.

RESESYON ENDİŞESİ

ABD Merkez Bankası St Louis Başkanı James Bullard, dünkü açıklamasında, makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi halinde temmuzda da güçlü bir faiz artışını destekleyeceğini, ABD ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu aşağı çekebileceklerini düşündüklerini kaydetmişti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da ekonominin yavaşlamasını beklediğini ancak bir resesyonun kaçınılmaz olduğunu düşünmediğini belirtmişti. ABD Merkez Bankası, haziran toplantısında politika faizini 0,75 artırmış ve bu banka için 28 yıl sonra bir ilk olmuştu.