Sağlık meslek örgütleri, 29 Mayıs’ta “Emek Bizim Söz Bizim Sağlık Hepimizin” sloganıyla Kolej Meydanı’nda yapacakları Beyaz Mitingi, Ankara Valiliği’nin dayatma ve taraflı yaklaşımları sonucu Anıtpark’a taşıdıklarını belirtti.

Miting kararının Nisan ayında alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

“Sağlık emek ve meslek örgütleri tertip komitesi, tüm yasal prosedürleri tamamlayarak Ankara Valiliğine 29 Nisan’da miting için başvurmuştur. Ancak Ankara Valiliği ile görüşme taleplerimiz sürekli çeşitli bahanelerle ertelenmiş, muhataplarımız tüm mücadele sürecimiz boyunca yaptıkları gibi adeta bizlerden kaçmıştır.  Son bir haftada sürekli değişen muhataplarla yapabildiğimiz görüşmelerimizde de mitingimize yönelik olumlu ya da olumsuz karar verilmemiş ve biz örgütlerin mitinge yönelik saha çalışması ve somut adımlar atması engellenmeye çalışılmıştır.”

"VALİ, İKTİDAR PARTİSİNİN İL BAŞKANI DEĞİLDİR"

Mitinge üç gün kala valiliğin, istedikleri Kolej Meydanı yerine Anıtpark’ı gösterdiği kaydedilen açıklamada, “Ayrıca miting saatlerimizi kısaltarak, miting alanına yürüyüş mesafemiz ve fiziksel hazırlık taleplerimizi de yok sayarak bize bu kararını iletmiştir. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini, çalışma koşullarının olumsuzluklarını; sağlık ve sosyal hizmet kurumlarımızdaki sorunları, artık ücretsiz ve nitelikli sağlığa ulaşamayan halkı görmezden gelen iktidarın bir yansıması olarak valilik de bizleri antidemokratik yollarla görmezden gelmeye, yok saymaya, engellemeye çalışmıştır. Ankara Valisine hatırlatalım, valilik tüm yurttaşlara karşı sorumludur, iktidar partisinin il başkanlığı değildir” denildi.

MİTİNG ANITPARK'TA YAPILACAK

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak haklarını ve sağlık hakkını savunmaya devam edecekleri vurgusu yapılan açıklamada, “Her türlü engellemelere, bezdirme çabalarına inat toplumun tüm kesimleriyle birlikte hep birlikte sağlığımız, geleceğimiz ve özlük haklarımız için Anıtpark’ta olacağız. Baskıcı ve demokrasi düşmanı herkese hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha, en güçlü şekliyle göstereceğiz. Buradan tüm sağlık çalışanlarını, toplumu bir kez daha bizleri yalnız bırakmamaya; hep birlikte emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu çağrı sizin için, bizim için, hepimiz için” ifadeleri kullanıldı.

Mitingi düzenleyen ve çağrıda bulunan örgütler şöyle:

“Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tarım Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası”