Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve İsveç Olof Palme İnternational Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri'nde Balçova Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri İzmir Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü 'Beyaz Baretli Kadınlar Projesi', "Fırsat Eşitliği ve Eğitim Alanında Sunulan En İyi Uygulama" kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Sosyal Demokrasi Vakfı üye belediyeleri arasında Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Projelerini kapsayan yarışma düzenlendi. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve özgürlük ilişkisinden hareketle kadınların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, toplumsal statülerini yükseltmek, korumak, sorunlarının çözülmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve kadınların toplumun her alanında güçlenmesine destek olmak amacıyla sunulan en iyi hizmetler, 13 kategoride yarıştı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Balçova Belediyesi, 'Fırsat Eşitliği ve Eğitim Alanında Sunulan En İyi Uygulama' kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Balçova Belediyesi’nin ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü 'Beyaz Baretli Kadınlar Projesi'nin ödülü alma gerekçesi; kadınların ve kız çocuklarının eğitim ve kişisel gelişimlerini destekleyen; cinsiyete dayalı kalıp yargılara meydan okuyan; etnik kökenlerine, diline, dinine, mezhebine, cinsiyetlerine bakılmaksızın, becerilerinin ayrışmaya ve engele maruz kalmadan en iyi şekilde geliştirebilmesi ve güçlenmeleri için eğitim imkânı sunan en iyi uygulama olarak açıklandı.

Balçova Belediyesi’nin ödülü, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan, İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş, Meclis Üyeleri İpek Güleryüz Baran ile Yeşim Barş ve Proje Koordinatörü İpek Görür’e verildi. 

Balçova Belediyesi Başkan Yardımcısı Seray Zünbülcan, Balçova’nın bir eşitlik kenti olduğunu belirterek, “Balçova, kadın mücadelesinin ve harekatının çok başarılı olduğu bir ilçedir. Başkanımız Fatma Çalkaya öncülüğünde kadınların ekonomik, siyasal ve toplumsal alanlarda bağımsız ve başarılı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş ise “Beyaz Baretli Kadınlar projemiz, erkek egemen bir meslek olarak bilinen inşaat mühendisliğinde kadınların özellikle sahada daha aktif ve tecrübeli olmasını sağlıyor. Bu onurlu ödülün mesleğimizdeki kadınları daha çok görünür kılacağını ve daha aktif olarak mesleklerini icra edeceklerine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.