Beylikdüzü Emek ve Demokrasi Güçleri, Büyükşehir Mahallesi'nde Emekliler Lokali yanında bulunan ve Belediye tarafından daha önce çay bahçesi olarak kiraya verilen yeşil alanın yapılmakta olan inşaatla betonlaştırılmasına karşı tepki gösterdi ve imza kampanyası başlattı.

"HALK YARARINA KULLANILMASI ZORUNLU BİR ALAN"

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre Beylikdüzü Emek ve Demokrasi Güçleri tarafınan yapılan açıklamada alanın Büyükşehir Uydukenti sınırları içinde kamusal alan olarak belediyeye kalmış ve halk yararına kullanılması zorunlu olan bir alan olduğu belirtildi.

"HALKIN ELİNDEN ALINMASI DEMEK"

Süreli olarak kiraya verilmiş alanlarda kiracıların süre bitiminde alanı eski haline döndürme zorunluluğu bulunduğu ifade edilen açıklamada daha önce tek katlı yaklaşık 250 m2 lik kapalı alanla kiraya verilmiş alan, kiralayanın kira süresinin bitmesine 2 yıl gibi kısa süre kalmasına rağmen alanın tamamını kapsayacak şekilde kapalı alana çevrilmesi kiracıya yasal sınırları aşan şekilde ayrıcalık tanınmasının yanında halkın nefes alanlarından biri olan bu alanın kalıcı olarak betonlaştırılması ve halkın elinden alınması olduğu kaydedildi.

"AĞAÇLAR GİZLİCE SÖKÜLEREK ALAN AĞAÇSIZLANDIRILMIŞ"

Daha önce de inşaat başlangıcında doğa severlerin tepkisi sonucu belediyenin buradaki çalışmasının durdurulduğu belirtilen açıklamada etrafı çevrili alanda bulunan ağaçların gizlice sökülerek alan ağaçsızlandırıldığı ifade edildi.

İNŞAAT SAHİBİ BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ

Belediye başkan yardımcısı tarafından yeniden yapılan inşaatın yapımına karşı duyarlılık gösteren yurttaşlara buranın belediyeden ruhsatlı olarak kiracı tarafından yapılmakta olduğu bilgisi verildiği, ama bunun aksine bugün inşaatın tabelasına göre inşaatın sahibinin Beylikdüzü Belediyesi’nin olduğu yazıldığı belirtildi.

"GARANTİ VAR MIDIR?"

Yapılan açıklamada "bu işi belediye yaptırıyor ise bu işin ihale bedelinin de tabelada yazılı olması gerekmez mi? belediye değil de kiralayan yapıyorsa kira süresinin bitimine 2 yıl gibi kısa bir süre kala bu kadar yatırımı yapan kiracıya belediye tarafından sonrasına dair verilmiş bir garanti mi vardır?" sorularına yer verildi. 

"YAPALIM-İŞLETİN-ÇÖKÜN"

Sonrasında iktidarın uyguladığı peşkeş çekme yöntemlerinden biri olarak adı "yap-işlet-devret"  olan ama aslında "yapalım-işletin-çökün"  projesi mi hayata geçirilmektedir sorusunu soran yurttaşlar

"SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYE TARAFINDAN YAPILIYOR OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ"

"Bu işlerin ‘sosyal demokrat’ bir belediye tarafından yapılıyor olmasının üzüntü verici olduğu" vurgulandı. Açıklama  kamu yararı olmayan bu işlemin derhal durdurulması, kira süresi bitimine kadar projenin halk yararına betonsuz ve eski halini aşmayan tek katlı 250 m2 ile sınırlandırılmasını talepleri ile son buldu.