HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş TBMM Genel Kurulu’nda, “AKP, bekası için iktidarını korumak için kadınların yaşam hakkını pazarlık konusu haline getirdi. Kadınların şiddet görmeme hakkını, özgür ve eşit birey olarak yaşama hakkını pazarlık haline getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki tüm kadınların başta buna isyan etmesi gerekiyor. 6284’ü düzenlemek, süresiz nafaka hakkını tartışmaya açmak ne demektir? Bu çağdışı, bu korkunç, bu şiddete onay veren, cinayetlere onay veren, tecavüzlere onay veren düzenlemeyi biz kadınlar asla kabul etmiyoruz” dedi.

Kadınların şiddet görmeme hakkını, özgür ve eşit birey olarak yaşama hakkını pazarlık haline getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki tüm kadınların başta buna isyan etmesi gerekiyor. 6284’ü düzenlemek, süresiz nafaka hakkını tartışmaya açmak ne demektir? Bu çağdışı, bu korkunç, bu şiddete onay veren, cinayetlere onay veren, tecavüzlere onay veren düzenlemeyi biz kadınlar asla kabul etmiyoruz” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bugün TBMM Genel Kurulu’nda Cumhur İttifakı’na dahil partilerin 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a yaklaşımlarını eleştirdi. Beştaş, şunları söyledi:

“AKP KADINLARIN ŞİDDET GÖRMEME HAKKINI, ÖZGÜR VE EŞİT BİREY OLARAK YAŞAMA HAKKINI PAZARLIK HALİNE GETİRDİ”

AKP, bekası için iktidarını korumak için kadınların yaşam hakkını pazarlık konusu haline getirdi. Kadınların şiddet görmeme hakkını, özgür ve eşit birey olarak yaşama hakkını pazarlık haline getirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki tüm kadınların başta buna isyan etmesi gerekiyor. 6284’ü düzenlemek, süresiz nafaka hakkını tartışmaya açmak ne demektir? Bu çağdışı, bu korkunç, bu şiddete onay veren, cinayetlere onay veren, tecavüzlere onay veren düzenlemeyi biz kadınlar asla kabul etmiyoruz.

“BU İTTİFAKA TÜRKİYE’DE MİLYONLARCA KADIN 14 MAYIS’TA KIRMIZI KART GÖSTERECEK”

Bu ittifaka Türkiye’de milyonlarca kadın 14 Mayıs’ta kırmızı kart gösterecek. Bu ittifaka geçit vermeyeceğiz. AKP ve MHP iktidarı yaptığı ittifaklarla Türkiye’yi yüzlerce yıl geriye götürmek, kadınların yaşam hakkını gasp etmek, kadınların şiddetten korunmasını öngören yasayı bile tartışmaya açmışlardır. Kadınlar kesinlikle bu ittifaka kırmızı kart gösterecek, hayır diyecek ve bu iktidarı biz kadınlar indireceğiz. Bu saltanatlarını bitireceğiz.”