Konak’ta yoksulluk yaşayan ailelerin okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarının gerekli beslenmelerinin sağlanması için yapılacak çalışmalara ilişkin olarak meclise  Meclis üyesi Hamit Mumcu tarafından getirilen önerge oy çoğunluğuyla kabul edilerek gerekli komisyona sevk edildi. Önerge için yapılan sunumda “Ülkemizde ve Konak İlçemizde şiddetli yoksulluk yaşayan  ailelerin önemli bir çoğunluğu okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarına beslenme koyamadığı için çocuklar okulda aç kalmaktadır. Çocuklar yeterli beslenemedikleri için bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimleri zarar görmektedir. Bu durum ise sosyal, düşünsel ve fiziksel gelişimlerinde telafisi olmayan derin sorunlara neden olmaktadır” denildi.

Önerge ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları  ile görüşülüp, sivil toplum kuruluşlarının da önerisiyle Konak pilot bölge seçilerek  çocukların beslenmesi için çalışmalar yapılacak.

NİSAN AYI FAALİYETLERİ
Nisan ayı boyunca Konak Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili slayt gösteri yapıldı. Başkanvekili Aslan, meclis üyelerine bilgi vererek, “Belediyemizin fen işleri müdürlüğü aralıksız çalışmaktadır. Bu ay içinde 342 ton asfalt üretimi ve 893 ton kaçak moloz toplanmış. Ve pek çok moloz da ücret karşılığında imha edilmiştir. Asfalt serim çalışmaları süratle devam ediyor. 13 mahallede ve 17 noktada asfalt serim çalışmaları gerçekleştirildi. Kaldırım yenileme ve yapım işleri 11 mahalle ve 11 noktada devam ediyor. Metal işleri imalat ve montaj çalışmaları 14 mahalle ve 19 noktada gerçekleştirilerek koruyucu çalışmalar yapılıyor. Asfalt ekiplerine 2 adet kompaktör alınmıştır. 2 adet tescilli tehlikeli yapıya çelik kafes yapılmıştır. Bu can güvenliği açısından son derece önem arz etmektedir. Restorasyon çalışmaları ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Beştepeler’de sosyal tesis ve kapalı pazaryeri inşaatı tamamlandı. Konaklı hemşerilerimize hayırlı olsun. Muhtemelen önümüzdeki günlerde açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de Mimarsinan Mahallesi Gazeteci Süleyman Alasya Parkı'nı yenilenmiş. Dikim çalışmaları ve park bakımları devam ediyor. Kosa ve çim biçme çalışmaları son suret devam ediyor. Atölye ekibimizde yine çok ciddi bir çalışma içinde 26 adet bank, 120 adet bank tahtası üretimi, 4 adat spor aleti, bir adet salıncak, 1 adet tahterevalli, 1 adet srteetwork out, 1 adet oyun seti, 8 adet dolap, 3 adet çöp kovası montajı yapılmıştır.  Macera Parkımız da açılmış ve faaliyete geçmiştir. Burada çok yoğun bir ilgi görmektedir. Temizlik İşlerimiz ilçemizin sınırlarında 3 vardiya halinde çalışmaktadırlar. Yıkama ve dezenfekte hizmetleri de aynı hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI PROJELER BİR SONRAKİ OTURUMDA
Bakanlıktan gelen önergeler arasında yer alan, Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ortaklığında yürütülen “Clocalization-Localization for Climate Change Adaptation” projesi ile Konak Belediyesi, Almanya Hamm Belediyesi, İtalya Saluzzo Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ortaklığında yürütülen “Konak Climate and Environment Education Centre (Konak İklim ve Çevre Eğitim Merkezi)” projesinin uygulanması hakkındaki önergeler ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis başkanı, komisyonlardan, önergelerin meclisin ikinci oturuma yetişecek şekilde görüşülmesini istedi.

DEPREM BÖLGESİNE İKİ OTOBÜS
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Belediyesi’ne ücretsiz olarak devrettiği iki adet otobüsün kabulü de onayladı. Otobüslerin, deprem felaketi başta olmak üzere doğal afetlerin ardından afet bölgelerinde acil ihtiyaç olan tuvalet ve banyo ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanılacağı açıklandı. Yapılacak teknik düzenlemelerin ardından otobüslerden biri tuvalet diğeri ise banyo olarak kullanılmak üzere dizayn edilecek.