Beşiktaş'ta 2012-19 arasında başkanlık görevini yürüten Fikret Orman ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Orman'ın önümüzdeki süreçte seçim gündemi bulunmayan siyah beyazlıların başkanlık koltuğu için yeniden harekete geçtiği ileri sürüldü.

Fotospor'da yer alan habere göre, olası seçimde aday olacağı öne sürülen Serdal Adalı, Hasan Arat, Tevfik Yamantürk ve Emre Kocadağ'ın yanı sıra ismi geçen Orman'ın aday olmak için dikkat çeken isimlerle kontak halinde olduğu da öğrenildi. Bu isimler arasında kendi döneminde pek çok kez sorun yaşadığı Erdal Torunoğulları, Berk Hacıgüzeller ve Metin Albayrak'ın olduğu da ortaya atılan iddialar arasında yer aldı.

ORMAN 7,5 YIL BAŞKANLIK YAPTI

Kulüple 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşayan Orman'ın Beşiktaş kariyerinden öne çıkanlar ise şu şekilde:

2012'de Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) seçilmesi üzerine 25 Mart 2012'de yapılan olağanüstü genel kurulda Bülent Deriş ve Nazmi Koca'yı büyük farkla geçen Fikret Orman, siyah beyazlıların 33. başkanı seçildi.

'FEDA' İLE KALKINMA

Göreve geldikten sonra 'Feda' dönemi başlatan Orman, ciddi bir yapılanmaya giderek futbol takımına 7,5 yıllık başkanlık sürecinde çok önemli başarılar kazandırdı. Mütevazı kadrosu ile Samet Aybaba ve Slaven Bilic dönemlerinde göze hoş gelen futboluyla takdir kazanan Beşiktaş, buna rağmen sportif başarı yakalayamadı. Ancak Bilic'in ayrılığı üzerine Şenol Güneş'in gelmesiyle ibre Beşiktaş'a doğru döndü. Siyah beyazlılar, Şenol Güneş yönetiminde iki sezon üst üste şampiyon olarak toplamda 15. şampiyonluğunu elde etti. Beşiktaş böylece formasının üzerindeki 3'üncü yıldızı da Orman döneminde almış oldu.

Bu süreçte Avrupa'da önemli başarılara imza atan Beşiktaş, 2017-2018 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubu namağlup tamamlayarak rekor kırdı. Porto, Leipzig ve Monaco ile yer aldığı G Grubu'nda 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayan siyah beyazlılar, grubu lider olarak tamamladı. Beşiktaş, grup aşamasında yenilgi almadan ve gruptan lider çıkan ilk Türk takımı unvanı, 14 puanla grupta en çok puan toplayan Türk takımı ve 11 golle grup aşamasında en fazla fileleri havalandıran Türk takımı unvanlarını aldı.

TRANSFERLERDEN 100 MİLYON EURO KAZANÇ

Orman döneminde birçoğu neredeyse maliyetsiz toplam 77 oyuncu transfer edildi. Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Demba Ba, Pepe, Sosa, Anderson Talisca, Domagoj Vida, Alvaro Negredo ve Marcelo Guedes gibi önemli isimler Beşiktaş formasını terletti. Başta Cenk Tosun olmak üzere, Fabricio Ramirez, Ersan Gülüm, Demba Ba, Atınç Nukan, Jose Sosa ve daha birçok futbolcunun satışından ise 100 milyon euronun üzerinde gelir elde etti.

Ancak Orman döneminde kulübün borcu 7 yılda yaklaşık 2 milyar lira arttı. Orman, göreve geldiğinde 580 milyon lira olan borç, 2,6 milyar liraya çıktı.

Fikret Orman dönemini simgeleyen yapılardan biri de Vodafona Park'ın inşa edilmesi oldu. Orman, İnönü Stadı'nın, Beşiktaş'ın ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle göreve geldikten sonra yenileme işlemlerini hızlandırdı. 2013'te yıkılan İnönü'nün yerine yapılacak yeni stadın inşaatı üç yıl sürdü. Dönemin şartlarında 350 milyon liraya mal olan Vodafone Park, 2016'da hizmete açıldı. Orman döneminin ilk şampiyonluğu ise bu süreçte ev sahibi avantajını kısmen yitirdiği sezonda geldi.

AMATÖRDE ÖNCE YÜKSELİŞ SONRA ÇÖKÜŞ

Fikret Orman döneminde futbolun yanı sıra basketbol, voleybol ve hentbolda önemli başarılar kazanıldı. Bu sezon ligin sonuncu sırasına demir atan ve Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, Orman'ın başkanlığının ilk aylarında, lig, EuroChallenge ve Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Ancak sonraki süreçte hem erkek hem de kadın basketbol takımları ekonomik sorunlar nedeniyle sportif başarıdan uzak kaldı.

Hentbolda bir dönem ligi domine eden Beşiktaş, bir süre sonra küçülme politikası izledi ve bütçe sıkıntısı nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmekten vazgeçerek yoluna EHF Kupası'nda devam etme kararı aldı.

Erkek voleybolunda uzun süre 1. Lig'de mücadele edemeyen Beşiktaş, bir süre sonra faaliyetlerini durdururken kadın voleybol takımıyla da önemli bir başarı yakalayamadı.