Beşiktaş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği ve saat 16.00’da Akaretler’den başlayan ‘Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü’ büyük coşkuya sahne oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için 16 Mayıs 1919’da ilk adımı attığı Beşiktaş’ta genci yaşlısı ellerinde bayraklarla marşlar söyleyerek Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birlikte Beşiktaş İskelesi’ne yürüdü.

beşiktaş-19mayıs (4)beşiktaş-19mayıs (1)

“ATAMIZIN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Beşiktaş İskelesi’ndeki temsili uğurlama töreni ve Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle son bulan etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, şunları kaydetti:

“Belediyemizin düzenlediği ‘Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü’ artık gelenekselleşen bir etkinlik oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatırken, yürüyüşe başladığımız noktadan çıkıp buradan Kartal İstimbotu’na binip Bandırma Vapuru’na geçmiş ve Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başlatmıştır. Biz Beşiktaş’ı tanımlarken hep şunu deriz; iki kıtanın birleştiği, Kaptan-ı deryaların, Barbaros Hayrettin’in kenti.

Ve deriz ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı evinin olduğu, Kurtuluş Savaşı’nın planlarını yaptığı, Dolmabahçe’nin önüne düşman gemileri geldiğinde ‘Geldikleri Gibi Giderler’ dediği hem kendi hayatı hem de ülkemiz adına önemli kararları aldığı ve hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. Biz burada bu sorumluluğun bilinciyle görevlerimizi yerine getiriyoruz ve Ata’mızın emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. 4 gün sürecek bayram kutlamalarımızın ilk günündeyiz. Bu 4 günü hep beraber, doyasıya, milletçe el ele vererek Beşiktaş’a yakışır şekilde kutlamaya devam edeceğiz.”

beşiktaş-19mayıs (2)beşiktaş-19mayıs (3)

GENÇLİK FESTİVALİ DE COŞKUYLA BAŞLADI

Gençlik Festivali'nin ilk gününde, Sanatçılar Parkı'nda Boğaziçi ve Bahçeşehir Üniversitelerinden Shaker ve Jetlag grupları sahne aldı. İlk gün etkinlikleri, Kafa Dergisi söyleşi ile sona erdi.