Beşiktaş Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde, ‘Deprem ve Kuraklık Gölgesinde’ adlı panel düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliğiyle yürütülen panelde yurttaşlara iklim değişikliği, kuraklık ve su tasarrufu hakkında bilgi verildi.

Panele, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Beyza Üstün, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selahattin Beyaz ve İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Hasan Murat Kapıkıran katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Beşiktaş Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ali Osman Asılsoy yaptı. Asılsoy, şunları kaydetti:

"22 Mart dünyada su günü olarak kutlanıyor. Bu senenin bizim için farklı bir anlamı da var. Bir yandan deprem felaketi yaşadık. Bir yandan da yağış alamamamız sebebiyle kuraklıkla karşı karşıyayız. Bu anlamda her yıl aldığımız aksiyonlar dışında bu yıl bu konunun uzmanlarını çağırdık ve bir panel düzenledik. Bu konuyu işin ehlinden dinlemek istedik. Umarım tüm vatandaşlarımız için faydalı bir panel olmuştur."

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, panelde yaptığı konuşmada, kuraklığın ne olduğunu, kuraklıkla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ve çözüm önerilerini paylaştı.

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selahattin Beyaz, ’Türkiye’nin Su Politikaları’ hakkında bilgi verirken, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Hasan Murat Kapıkıran da ‘Kuraklığın Tarım Üzerinde Olan Etkileri’ni katılımcılara anlattı.

Beşiktaş Belediyesi, geçen günlerde de olası su krizine dikkat çekmek amacıyla billboardlarda ve sosyal medya hesaplarında “Ne kadar suyumuz kaldı” başlıklı farkındalık çalışması başlatmıştı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında “Kuraklık kapımızda ve barajlarımız uzun zamandır hiç olmadığı kadar boş. Gelecek nesilleri korumak için su kaynaklarını bilinçli kullanmaya özen göstermeliyiz” paylaşımı yapmıştı.