Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şubesi, sendikanın ülke genelinde eş zamanlı eylem kararı kapsamında banka promosyonlarının güncellenmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada, promosyonların güncellenmemesi durumunda büro emekçilerinin kredi kartı ve otomatik ödeme talimatlarını iptal ederek bankaları boykot edeceği kaydedildi.

BES Samsun Şubesi, banka promosyonlarının güncellenmesi talebiyle eylem yaptı. “Promosyonlarımız güncellensin” pankartı açan sendika üyeleri, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İnsanca yaşam hakça paylaşım”, “Bankalar elini cebimizden çek”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan BES Samsun Şubesi Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Us okudu. Us, şunları söyledi:

"Daha 1-2 yıl önce 3-4 bin lira tutarlarında alınan banka promosyonları, günümüzde 30- 40 bin lira düzeyine çıkarken, işkolumuzdaki bazı kurumların sözleşmelerinin bitmesine daha 1-2 yıl olduğu göz önüne alındığında, büro emekçilerinin karşı karşıya kaldığı bu mağduriyet bir an önce çözülmelidir. Büro Emekçileri Sendikası olarak bu mağduriyetin çözülmesi için yoğun bir faaliyet yürütüyoruz. Bir yandan kurum yetkilileri ile görüşürken, diğer yandan ilgili bankaların yetkilileri ile görüşme talebinde bulunduk.

"BES’İN, MEMUR-SEN’E TEPKİLERİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜMEKTEDİR"

Son yıllarda işkolumuzda yer alan kurumların maaşları ile ilgili yapılan ihaleleri kamu bankaları kazanmaktadır. Yaşanılan bu mağduriyette kurum, banka ve yetkili sendikanın ortak sorumluluğu vardır. Büro emekçilerinin yandaş Memur Sen’den bir beklentisi olmadığı gibi yandaş Memur Sen’in imzaladığı satış sözleşmelerinin mağduru olan büro emekçilerinin Memur Sen’e tepkileri her geçen gün büyümektedir. Büro emekçilerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile inisiyatifleri kalmayan, bakanlardan, genel müdürlerden de bir beklentisi yoktur. Büro emekçileri yaşadığı bu mağduriyeti örgütlü gücü ile aşacak deneyime sahiptir. Yaşadığımız ekonomik krizde dahi yüksek karlılık açıklayan krizden nemalanarak karına kar katan bankalara karşı örgütlü gücünü kullanacaktır.

"EYLEMLERİMİZİ BANKALARIN ÖNÜNE TAŞIYACAĞIZ"

Büro emekçileri olarak banka promosyon sözleşmelerinin bir an önce yenilenmesini ve yeni yapılacak anlaşmalarda ise günün koşullarına uygun miktarda banka promosyonu istiyoruz. Taleplerimiz doğrultusunda banka promosyon anlaşmalarının revize edilmediği, yeni yapılacak anlaşmalarda ise taleplerimizin karşılanmadığı koşullarda, ilgili bankaların kredi kartlarını ve otomatik ödeme talimatlarımızı iptal edeceğimizi, ilgili bankalardan herhangi bir hizmet almayacağımızı, bugün ülkenin dört bir yanında işyerlerimiz önünde yaptığımız eylemlerimizi ilgili bankaların önüne taşıyacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İŞKUR, SGK, Adalet Bakanlığı, yüksek yargı kurumları ve Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere, işkolumuzda yer alan tüm kurumların banka promosyon süreçlerinin takipçisi olacağız ve olmaya da devam edeceğiz."