Haber: Sabri Kırdar

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının hak arama eylemleri sürüyor. EYT ile birlikte artan iş yükü, baskı, mobbing ödenmeyen ikramiyeler ve diğer taleplerin karşılanması için her perşembe günü yapılan eylemler üçüncü ayını geride bırakıyor. SGK çalışanları “ulufe değil hakkımız olanı istiyoruz” diyor.

photo1685003414

SGK çalışanları hakları için Antalya’da da eylemdeydi. Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi’nin çağırısıyla SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde toplanan SGK çalışanları bir kere daha taleplerini dile getirdi.

BES Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi Selma Güzel “ 3 ayı aşkın süredir alanlarda, iş yerlerimizin önünde alkışlı eylemler, açıklamalar, iş bırakma eylemleri yapıyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.  Kamu kurumları içinde en az maaşı aldığımızı, gittikçe yoksullaştığımızı, evimizin kirasını ödeyemez hale geldiğimizi, çocuklarımızı okutmakta zorlandığımızı, kısacası geçinemediğimizi anlatıyor ve kalıcı çözümler istediğimizi söylüyoruz. Ancak bizi yönetenler duymazlıktan, görmezlikten geliyorlar. Sesimizi duyurana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi tekrar tekrar söylüyoruz.

Gasp edilen ikramiyelerimiz ödendi mi?

Maaşlarımızda kalıcı bir iyileştirme yapıldı mı?

Ek ödeme puanlarımız artırıldı mı?

3600 ek gösterge verildi mi?

Açlık sınırında maaş alan SGK emekçilerinin hangi sorununu çözdünüz?

Bu kurumda çalışanların hiç birisi, burada çalışmaktan mutlu değil. Önceden buraya geçmek için araya torpil konulurdu, şimdi buradan kaçmak için torpil aranıyor. Bizleri getirdiğiniz son nokta bu…

Değerli basın emekçileri, Şimdi taleplerimizi sizler aracılığı ile bir kez daha kamuoyu ile paylaşalım.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz.

Sosyal güvenlik kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz.

Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan başta SGK çalışanları olmak üzere büro emekçilerine 3600 ek gösterge istiyoruz.

Aynı hazine maliye bakanlığında olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz.

Ücretsiz yemek hizmeti, tüm işyerlerimizde kreş istiyoruz. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz.   Ulufe değil hakkımız olanı istiyoruz.

Son olarak, yaşam sürüyor değerli arkadaşlar, boyun eğecek değiliz.  Onurlu ve insanca yaşam mücadelemizi sürdüreceğiz.

Umutsuzluk yok.  Biz bu ülkeyi, bu ülke halkını karşılıksız sevdik. Sevdiklerimize sırtımızı dönemeyiz. Kazanana kadar, emeğimizin hakkını alana kadar, aydınlık yarınlara kavuşana kadar, Mücadele etmeye devam edeceğiz. Yaşasın birlikte örgütlü onurlu mücadelemiz.

Yerel Medya Koordinasyonu