Variety'nin haberine göre, Türkiye'deki sinema salonlarında 10 milyon doların üzerinde hasılat elde eden film şu ana dek Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Lübnan ve Umman'da gişe rekorları kırıyor.

Filmin bu bölgelerde 16 Haziran'da gösterime girmesinden bu yana 300 binin üzerinde bilet satıldı ve 4,8 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Bilet satışları açılış haftasında düşük olsa da daha sonra yükselişe geçti.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE DİKKAT ÇEKİLDİ

Variety, filmin Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak ayrılmasının ardından hükümetin kadın cinayeti faillerine karşı hoşgörüsü konusunda tartışmalara yol açtığını ve farkındalığı artırdığını yazdı. Haberde, Birleşmiş Milletler raporuna göre Arap kadınlarının yüzde 37'sinin şiddete maruz kalmasının filmin sürpriz başarısının göstergesi olabileceği belirtildi.

Filmin Dubai merkezli dağıtımcısı Vox Sinemaları, "Bergen"in bölgede son yıllarda gösterime giren en başarılı Türk filmi olduğunu belirtti. Ayrıca uzun süren yasağın ardından 2018'de yeniden sinema salonlarının açıldığı Suudi Arabistan'da gösterilen ilk Türk filmi olmasıyla da tarihe geçtiği ifade edildi.

"Acıların kadını" lakaplı şarkıcı Bergen, eski eşi Halis Serbest tarafından yüzüne kezzap dökülerek yakılmış, ardından 1989'da öldürmüştü. Şarkıcıyı Farah Zeynep Abdullah'ın canlandırdığı filmin yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay üstleniyor.