Haber: İskenderun Ses

Hatay'ın İskenderun ve Arsuz ilçelerinde yaşam alanları ve tarımsal üretim bölgelerini tehdit eder duruma gelen, Samandağ’da yöre halkının engellemesine varan enkaz bertaraf sahası seçimine yönelik tepkiye Belen de eklendi.

Belen sınırlarında seçilen 2 farklı bertaraf alanının konut alanlarıyla içiçe kaldığını belirten İssume Mahallesi sakinleri, İssume konutları, Derinvadi villaları, Ekinciler, TOKİ konutları ve Hatipoğlu sitelerinin etkilendiği alanda ‘dereyatağına moloz dökülüyor’ iddiasının incelenmesini istedi, üzeri sıkıştırılan molozun yaratacağı sorunlara dikkat çekti. Moloz dökümünün özel mülkiyete doğru kaydırıldığını, ikazların ise dikkate alınmamasından da şikayet eden mahalle sakinleri, ikinci döküm noktasının  TOKİ konutlarının yanına dökülmesini ise şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydetti.

Mahallede boğaz ağrıları şikayetinde artış yaşandığını aktaran, toz şikayeti yanında molozun taşındığı ağır tonajlı araçların ulaşım güvenliğini etkilediğini, sürüş emniyetine dikkat edilmemesinden dolayı endişeli olduklarını dile getirdi.

enkaz-1

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu