Belediye İş Sendikası Karadeniz Şube yöneticileri, 2 Şubat’tan beri grevde olan Çaybaşı Belediyesi işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar, Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, Tokat Şube Başkanı Naci Güneş, Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen ve yönetim kurulları üyeleri katıldı. 

Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, grev çadırının önünde şu açıklamayı yaptı:

"Belediye Başkanı baskı, tehdit ve işten atmayla sindiremediği anayasal hak mücadelesinin gereğini sürdüren üyelerimize algı yönetimi yaparak aslı astarı olmayan iddialarla öküzün altında buzağı arayarak, yazılı ve görsel basınla grevin arkasında başka siyasi amaç var propagandası yapmıştır.

"BU MAKAMLAR SİZİN MALINIZ DEĞİLDİR"

Güneş balçıkla sıvanmaz, nitekim başkanın bu çabası Çaybaşı halkı tarafından dikkate alınmamıştır. Bu demokrasiyi ve yasaları içine sindirememe halidir. Sayın Başkan, ezelden gelip ebediyete kadar bu makamlar sizin malınız değildir, makamlar hiç kimseye baki değildir. Oturduğunuz makamlarda insanlar geçici, kurumlar kalıcıdır. Daha dün gibiydi seçildiğiniz gün, hiç bitmeyecek sanıyorsunuz. Sizin de bu makamda 13 ayınız kaldı. Ne kadar doğruymuş o meşhur söz; seçim günüyle senet günü çabuk geliyormuş. 

"İNSANİ TALEPLERE İNADINA KÖR OLDUNUZ"

Sayın Başkan ilk seçildiğiniz günlerde çok iyi hatırlıyorum, sizinle sohbet ettik, ne kadar mütevazi ve idealist düşünceleriniz vardı. Arkadaşlarımızın sizin ve söylediğiniz gibi ‘Hüseyin başkandan istesek ceketini alabiliriz’ sözü lafta kaldı. Bu geçen zamanda ne oldu? Kendi çocukluk, okul, asker, iş ve siyasi yolda beraber yürüdüğünüz arkadaşlarınıza karşı neden bu kadar kindar, insani taleplere inadına kör oldunuz. Onların çocuklarının geleceğini ve hayallerini karartacak kadar bu insanlar size ne yaptı ya da sizi kimler değiştirdi? Bugün sizde gördüğümüz kibir, kendini Kaf dağında görmek güç zehirlenmesidir. Yanlıştan dönmek erdemliktir, yanlışınızdan dönün. Çaybaşı halkının vermiş olduğu yetkiyi işçilerin üzerine bir baskı aracı, kudret göstereceğiniz bir araç olarak kullanmayın. Toplumu yönetmeye talip olan insanlar üç beş kişinin, bir zümrenin güdümüyle onların hak ve menfaatlerini yapan bir işi değil hitap ettiği tüm topluma karşı objektif olmak, adaletli, hakkaniyetli, yasalara tam uyan ve uygulayan biri olmak zorundadır. 

"HALKIMIZIN YARASINI YİNE BİZLER SARACAĞIZ"

6 Şubat 2023 günü sabaha karşı ülkemizin dört bir yanında meydana gelen direkt 15 milyon insanımızı, dolaylı olarak tüm insanımızı sarsan büyük bir afet hepimizi can evimizden vurdu. Bu felaketten bir ders çıkarmıyor musunuz? Milyonlarca insanımızın yapacakları, malları, mülkleri, hayalleri vardı. Bir anda her şey yok oldu ve bitti. Bırakın dünya nimetlerini evlatları, anneler, babaları, hayatları gitti. Fakat ne olursa olsun hayat devam ediyor. Bu insanların yarasını yine bizler, emekçiler sarmak için canla başka çalışıyoruz. Kurtarma ekiplerinden itfaiyeciler, iş makinaları, operatörler, sağlık çalışanları, sanatçılar, sporcular, polis ve askerlerimiz yine bizler biz emekçiler koşturuyoruz. Halkımızın yarasını yine bizler saracağız.

"ÇAYBAŞI BELEDİYESİ BU FELAKETTEN DERS ÇIKARMIYOR MU?"

Bizler bu grev çadırında emekçiler olarak kendi dert ve sıkıntılarımızı unuttuk. O soğukta karda kışta yemek yapmadan beklemeden kahrettik. Tüm arkadaşlarımız canı gönülden ilçemizin mülki amirine giderek bizler her birimiz şoför, operatör, kalifiye elemanlarız, bir yol bulun bize deprem bölgesine gidelim belki bir can kurtarmaya vesile oluruz diyerek başvurularımızı yaptık. Çaybaşı Belediyesi yöneticileri bu felaketten hiç mi ders çıkarmıyorsunuz? Bu öfke, kin, ayrıştırma nedir? Neyi paylaşamıyoruz? Çaybaşı Belediyesi yöneticileri biz Çaybaşı’nın öz evlatlarıyız. Hizmet ettiğimiz Çaybaşı halkına işimizi severek yapıyoruz. Helal rızık için alın terimizle çalışıyoruz."