Elektrik dağıtım şirketleri BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, ortak açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

ARTAN ENERJİ TALEBİNİ KARŞILAMAK İÇİN 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞILIYOR: Her geçen gün büyüyen kentlerin enerji talebi de artarken elektrik dağıtım sektörü, oluşan yeni talebe yanıt vermek, enerji altyapısını güçlendirmek hedefiyle yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. BEDAŞ, AEDAŞ, ÇEDAŞ kullanıcıya kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunmak için 7 gün 24 saat görev başında. 

TÜKETİCİ 48 SAAT ÖNCEDEN BİLGİLENDİRİLİYOR: Bölgelerindeki yeni yerleşim yerlerine enerji götürmek, artan talebe yanıt vermek, mevcut altyapıyı güçlendirmek amacıyla yatırım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, bu sırada iş güvenliği kuralları ve mevcut mevzuatlar çerçevesinde can ve mal güvenliğini sağlamak üzere belirli bir program dâhilinde planlı kesintilere gidiyor. Tüketicilerin bu kesintilerden minimum seviyede etkilenmesi hedefiyle dağıtım şirketleri, planlı kesintilerin duyurusunu 48 saat öncesinden internet siteleri ve diğer iletişim kanalları üzerinden yapmaktadır.

PLANLI KESİNTİ NEDİR? NEDEN YAPILIR: Arıza halleri dışında, elektrik dağıtım şebekesinde yapılması planlanan yatırım, bakım-onarım çalışmaları ve yeni abonelik bağlantılarında enerjinin kesilmesi gerekiyorsa buna planlı kesinti denir. Elektrik kesintisi gerektiren çalışmalarımızı, dağıtım şebekesindeki kullanıcılara etkisinin asgari düzeyde kalacağı saatlerde yapıyoruz. Şehir merkezlerinde; trafo ve dağıtım merkezi bakımlarının mümkün olduğunca gece saatlerinde yapılırken, alçak gerilim ve orta gerilim havai hatlardaki bakım çalışmaları, teknik kısıtlar ve iş güvenliği nedeniyle gündüz saatlerinde gerçekleştirilmek üzere planlanıyor.”