Uşak’ta 2 yaşındaki bebeği cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklu yargılanan fail Y. Ercan hakkında iddianame hazırlandı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Uşak’ta 2 yaşındaki bebeğe şiddet uyguladığı için ve cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuklu yargılanan Y. Ercan hakkında iddianame hazırlandı. Uşak 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde sanık hakkında  bebeğe karşı “nitelikli cinsel istismar”, “öldürmeye teşebbüs” ve “eziyet” suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Müşteki-sanık anne C.T. hakkında ise "suçu bildirmeme" suçundan ceza istenirken, fail Y. Ercan hakkında ayrıca bebeğin annesi müşteki-sanık C.T'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı"dan da ceza istendi.

ANNENİN AVUKATLIĞINDAN ÇEKİLME KARARI

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği, iddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği nedeniyle annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, derneğin bugüne kadar olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın sağlıklı ve etkin şekilde yürütülmesi için mücadele ettiği vurgulandı.

"SANIĞIN İNDİRİMSİZ CEZA ALACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

Açıklamada, “Gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üst hadden ve indirimsiz olarak ceza alacağına inancımız tamdır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Uşak’ta Y. Ercan adlı erkeğin, şiddet uygulayıp cinsel istismarda bulunduğu 2 yaşındaki çocuk 12 Nisan'da yaşadığı travma nedeniyle kaldırıldığı devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı kamuoyuna yansıdı. Hastanede istismar bulguları saptanan bebeğin maruz kaldığı şiddet nedeniyle beyin kanaması geçirdiği belirtilmişti. Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 2 yaşındaki bebek 13 Nisan'da normal servise alınarak, tedavisi devam etti. Bebeğe yönelik istismar suçundan gözaltına alınan Y. Ercan da 10 Nisan’da çıkarıldığı hakimlikte tutuklanarak, cezaevine konulmuştu.
Editör Notu: Cinsel istismar failinin ismi haberin kaynağındaki hali ile kullanılmıştır. dokuz8HABER'in failin ismini vermemek gibi bir yayın politikası yoktur.
Haber Fotoğrafı: Bebeği istismara maruz bırakan sanık hakkında iddianame hazırlandı (haberercis.com.tr)