Elazığ'da 20 yaşındaki tıp öğrencisi Enes Kara'nın, ailesinin zorlamasıyla kaldığı Nur Cemaati'ne ait yurttaki baskılar nedeniyle intihar etmesi, cemaat ve tarikat yurtlarının durumunu yeniden gündeme taşıdı.

Kara'nın ölümü kamuoyunda büyük bir üzüntü yaratırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Namık Akdoğan’ın “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız” sözleri büyük tepki çekti.

"O ZAMAN ÇYDD, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ DE KAPATILSIN"

Birçok kişi ve kurum, cemaat ile tarikatların kapatılması yönünde açıklamalar yaparken, BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan partisinin düzenlediği basın toplantısında tepki çeken bir açıklamada bulundu.

Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre, Enes Kara'nın intiharı ile ilgili konuşan Akdoğan, “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız? O zaman ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), lions, bu gibi yerler de kapatılsın” ifadelerini kullandı.

"LATİFE" SAVUNMASI

Sözlerine yönelik tepkilerin ardından yeni bir açıklama yapan Ahmet Namık Akdoğan, "Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonrada evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedim mi?" dedi.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, Akdoğan'ın tepki çeken açıklamalarına yönelik şu paylaşımda bulundu:

"Bu ülkenin her acısı bizim açımızdır. Enes Kara'nın kaldığı yurtta hayatına son vermesinden büyük üzüntü duydum. Ailesine başsağlığı, sabır diliyorum. Bu hadise bir kutuplaşma meselesi yapılmadan gerekli incelemeler yapılıp tekrarının yaşanmaması için de tüm tedbirler alınmalıdır."