CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı (YDK) Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Eşkıya” sözlerine tepki gösterdi.

Haber: Uğur İstanbullu / Artvin

HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ?

CHP’li Bayraktutan, İçişleri Bakanı Soylu’nun CHP Heyeti’nin İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ve sonrası süreç hakkındaki paylaşımları üzerine TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Bayraktutan; “Türkiye Cumhuriyeti’nin değil sade vatandaşına, TBMM’de görev yapan Milletvekillerine “Eşkıya” sözlerini kullandığınız için hiç mi utanmıyorsunuz?” dedi.

Önergesinin konusunda yaşanan süreci; ‘26 Ekim 2022 tarihinde, hukuksuzca görevden alınan Yalova'nın seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman’ın duruşması öncesi CHP Genel Başkan yardımcıları ve Milletvekillerinden oluşan heyeti olarak İçişleri Bakanlığı önünde anayasal hakkımızı kullanarak basın açıklaması gerçekleştirilmiş, heyetimiz örnek teşkil edecek şekilde olaysız geçen basın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın önünden ayrılmıştır.

İlgili konuda resmi twitter hesabınızdan, 27 Ekim 2022 tarihinde; “Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı.” ve “CHP, tarihinin yüz karası bir ekiple yönetiliyor. Milletin emanet ettiği belediyelerini yolsuzluk çukuruna sokan, iş takipçileri ve terör örgütlerine yağmalatan; mahkeme basan, şımarık, fersude bir ekip. Ne demişler, "Körle yatan, şaşı kalkar." HDPKK, CHP'nin aklını almış.” paylaşımları yapılmıştır. ‘ şeklinde aktaran Bayraktutan İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti.

1-    Basın açıklaması yapmak ne zamandan beri “Eşkiyalık” olmuştur?

2- Türkiye Cumhuriyeti’nin değil sade vatandaşına, TBMM’de görev yapan Milletvekillerine “Eşkiya” sözlerini kullandığınız için hiç mi utanmıyorsunuz?

3-    Bir siyasetçinin, hele ki bir İçişleri Bakanı’nın “Eşkiya” diye bir söz kullanması vicdanınızı rahatsız etti mi?

4-    Ailenizden, anne ve babanızdan terbiye almadınız mı? Bu üslubu nereden öğrendiniz?

5-    Bu yaptığınız saygısızlığın ve terbiyesizliğin bir gün hesabının, hem de çok kısa sürede, sorulacağını hiç mi düşünmediniz?