Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye giden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bölgedeki incelemelerine devam ediyor. Hatay’ın Defne ilçesinde Atatürk Stadı içerisinde kurulan sahra hastanesini de ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yetkililerden bilgi aldı.

Bayır şunları söyledi:

“Hatay Defne’de Atatürk Stadı’nın içindeyiz. Burada İtalya’dan gelen ekipler bir Sahra Hastanesi kurdular. 18 Şubat Cumartesi (yarın) itibariyle burada ameliyat yapabileceklerini ifade ettiler. Çadırlar ve ekipmanlar hazır. Kapıdan ilk girişte acil muayene çadırı var. Orada bir tercüman aracılığı ile doktorlar ve ekipler ilk müdahaleyi yapıyorlar daha sonra hastalara müdahale ediliyor.

“BÜTÜN DOKTORU, CERRAHI, HEMŞİRELERİYLE BİRLİKTE GELMİŞLER. TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR HASTANE STATÜSÜNDE”

Az önce buranın şefi ile görüştüm. Burada bir hastane kurulduğunu ve şu ana kadar il sağlık müdürlüğü, ilçe sağlık müdürlüğü ya da kaymakam tarafından kimsenin kendilerini ziyaret etmediğini belirttiler. Sadece Defne Belediye Başkanı'nın geldiğini öğrendik. Bizden burada böyle bir hastane olduğunu burada hastaları ameliyat edebileceklerini, tedavi edebileceklerini her branştan doktorun olduğunu da ifade ettiler. Sahanın içine helikopter de inebilir. Bu akşam saat 20.00’den itibaren her türlü operasyonu yapabileceklerini söylediler. Çadırların içerisinde özel ısıtıcılar var. Kendi enerjilerini kendileri üretiyorlar. Bütün doktoru, cerrahı, hemşireleriyle birlikte gelmişler. Tam teşekküllü bir hastane statüsünde. Gördüğünüz gibi gece ışıklandırmasına kadar düşünülmüş. Bizden duyurması.”