ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde 2-1 önde olan Fenerbahçe, Anadolu Efes'e dördüncü maçta şans tanımadı ve karşılaşmadan 92-80 galip ayrıldı. Ligde 2017-2018 sezonunun ardından ilk kez mutlu sona ulaşan Kanarya, toplamda 10'uncu kez lig şampiyonu oldu.

Seride iki takım arasındaki dördüncü karşılaşmayı Aytuğ Ekti, Kerem Baki, Altuğ Köselerli hakem üçlüsü yönetti. Lig tarihinde 146 maç kez karşılaşan iki takımdan Fenerbahçe Beko böylece 60'ıncı galibiyetine ulaştı. Üst üste ikinci kez EuroLeague şampiyonu olan Anadolu Efes'in ligde 15 şampiyonluğu bulunuyor.

MAÇTAN ANLAR

Karşılaşmada ev sahibi Anadolu Efes'in ilk beşi Shane Larkin, Vasilije Micic, Elijah Bryant, Chris Singleton ve Tibor Pleiss isimlerinden oluştu. Fenerbahçe ise iPierria Henry, Nando De Colo, Tarık Biberovic, Jan Vesely ve Devin Booker'dan oluşan ilk beşle sahaya çıktı.

Karşılaşmaya iki takım da pota altından bulduğu sayılarla başladı. İlk 5 dakikada iki takım da üç sayılık isabet bulamayınca periyodun bitimine 4:36 kala gelen televizyon molasına Fenerbahçe Beko, 11-7 önde girdi. Kalan bölümde kenardan gelen Guduric'in hücumdaki etkili performansı ile farkı açan sarı-lacivertli ekip, ilk periyodu 24-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda Fenerbahçe Beko, 5-0'lık seri ile başladı ve farkı 16'ya çıkartarak rakibine molayı aldırdı: 12-28. Karşılaşmadaki ilk periyodun bitimine 7:48 kala Dunston ile bulan Anadolu Efes, Larkin'in devreye girmesiyle ilk yarının bitimine 5:13 kala rakibine molayı aldırdı: 24-33. Periyodun kalan dakikalarında hücumda daha etkili bir performans sergilese de ilk yarıyı Fenerbahçe, 41-35 önde kapattı.

Üçüncü periyoda iki takım da hücumda etkili başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk 5 dakika sonunda sarı-lacivertli ekip, televizyon molasına 57-50 önde girdi. Periyodun geri kalan bölümünde daha etkili olan Fenerbahçe, Vesely'nin son saniyede bulduğu basket ile karar periyoduna 70-61 önde girdi.

Son periyoda daha iyi giriş yapan sarı-lacivertli ekip, Metecan Birsen'in sayılarıyla etkili oldu ve farkı bitime 7:33 kala 12'ye çıkararak Ergin Ataman'a molayı aldırdı: 65-77. Kalan bölümde de rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı 92-80 kazandı.

Sarı-lacivertli ekipte Jan Vesely 18 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, ev sahibi ekipte ise Singleton ve Pleiss 17 sayıyla mücadele etti. Performansıyla final serisine damga vuran Vesely, En Değerli Oyuncu seçildi.