Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelerle dayanışmayı sürdüren Yenimahalle Belediyesi’nin desteğin sürekliliğinin sağlanması için yaptığı yardım seferberliği çağrısına, Başkentli öğrenciler kayıtsız kalmadı. Öğrenciler, topladıkları yardımları öğretmenleriyle birlikte belediyenin kurduğu Derman Market’e ulaştırdı.

Yardım kampanyasına destek veren öğrencilerden bazıları duygu ve düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

Ali Barut: “Ülkemiz çok büyük bir deprem yaşadı. Bizler depremden etkilenen, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize ve ailelerine çok üzüldük. Onların yerinde biz de olabilirdik. Bu yüzden ilk günden beri elimden geleni yapmaya çalışıyorum.”

Defne Ejder: “Yenimahalle Belediyesi’nin yardım seferberliğine arkadaşlarımla birlikte katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum.”

Atlas Sungar: “Depremde maalesef çok kişi hayatını kaybetti. Hepimiz çok üzüldük. Onları düşünmediğim gün yok. Bir lokma yemek yerken, bir yudum su içerken bile depremzedeler aklıma geliyor. Herkes elinden geldiğince az çok demeden yardım etsin. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız.”