Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) 'Kesikköprü İngilizce Dil Köyü Projesi'ne öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. İlk kafilede 230, ikinci grubunda 246 öğrencinin ağırlandığı yaz kampında şimdi de 224 öğrenciye ev sahipliği yapılıyor. 12-16 yaş grubundaki öğrenciler kampta İngilizce eğitiminin yanı sıra basketboldan yüzmeye, futboldan masa tenisine kadar pek çok aktiviteye katılıyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini önceleyen çalışmalara imza atan ABB, 'Kesikköprü İngilizce Dil Köyü Projesi' kapsamında üçüncü öğrenci grubunu ağırlıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Seda Yekeler Eğitim Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında 12-16 yaş grubundaki öğrencilere İngilizce dil eğitimi veriliyor. İlk grupta 230, ikinci grupta 246 öğrencinin ağırlandığı kamp şimdi de 224 öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Yaz tatilinde hem eğlenmek hem de yabancı dil öğrenmek için kampa katılan öğrenciler memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Raziye Nur Kale: “13 yaşındayım. Kesikköprü kampını çok beğendim. İngilizcemi geliştirdiğimi düşünüyorum ve çok faydalı buldum. Aktiviteleri de çok güzeldi havuzda çok eğlendik. Ben çok sevdim, inşallah seneye bir daha gitme şansımız olur.”

-Berke Özerk: “10 yaşındayım. Kesikköprü’de etkinliklerimiz oldu. Şarkı söyledik, havuzda yüzdük eğlendik. İngilizcemi de geliştirdim.”

-Ceylin Canoğlu: “13 yaşındayım. Çok eğlenceliydi, arkadaşlarımla beraber kaldık. Öğretmenlerimiz ve cankurtaranlarımız vardı. Havuzda çok eğlendik. Yemekleri de çok lezzetliydi. İngilizce dersleri çok güzeldi, tavsiye ediyorum.”

VELİLER PROJEDEN MEMNUN

Kesikköprü Yaz Kampı’na giden çocuklarının kampta hem yeni arkadaşlar edindikleri hem de güvenli bir ortamda İngilizce öğrenerek eğitim hayatlarına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyleyen velililer ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Zahide Genç: “Torunum Kesikköprü’ye gidiyor. O kadar heyecanlı ve mutluyuz ki anlatamam. İlk grupta olan öğrencilerden bilgileri aldık, onlar çok mutlu olarak geldiler. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sarılmak istiyorum başkanıma gerçekten. Projelerini çok beğeniyoruz, her gün bizi şaşırtıyor. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz.”

-Mine Genç: “Maddi imkânları olmayan insanlara da onların çocuklarına da büyük imkânlar sunuyorlar. Sayesinde birçok şeyden faydalanıyoruz. Biz halk olarak çok memnunuz, çok mutluyuz.”

-Ayşe Gül: “Çocuklarım için kamp çok iyi geçti. İki hafta göremedim çocuklarımı çok özlemişim.”