ANKARA (AA) - Başkent EDAŞ, Bartın'da ilk çeyrekte kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında mevcut altyapının bakım ve onarımını tamamlayarak yeni yatırımları devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Başkent EDAŞ, Bartın'da elektrik dağıtım hizmetinin kesintisiz gerçekleşmesi için yılın ilk 3 ayında 1486 trafo ve 7 bin 336 kilometre hat uzunluğunda bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam etti.

Bartın Merkez, Amasra, Kurucaşile ve Ulus'ta 716 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 21 trafo ve 21 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 40 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam eden şirket, müşterilerine daha iyi hizmet vermek amacıyla 2023'ün ilk 3 ayında da enerji nakil hattı şebeke güçlendirme ile iletken yenileme, havai hatların izolasyonu, münferit ağaç budama ve trafo binaları çevresi düzenleme işlemlerini bakım faaliyetleri çerçevesinde tamamladı.