İlçede yaşayan Kamile ve Erkan İlkuçan’ın “camelia” markasıyla 25 derecede soğuk sıkım 0.2 asit ve yüksek polifenollü olarak ürettiği soğuk sıkım naturel sızma zeytinyağı, uluslararası bir yarışmada ödül aldı. Üreticiler, 12 ülkeden 200’ün üzerinde firmanın katıldığı “Uluslararası Sofralık Zeytin ve Natürel Sızma Zeytinyağı” kalite yarışmasında bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu. 

Başkan Genç, “Uluslararası bir yarışmada ilçemizin bir değerinin aldığı ödül bizleri gururlandırdı. Genç girişimci kardeşlerim Kamile ve Erkan İlkuçan’a ilçemizin zeytinini en iyi biçimde yetiştirip işleyerek eşsiz bir zeytinyağı markası haline getirdikleri için teşekkür ederim. Biz de belediye olarak çalışmalarında kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kamile İlkuçan, iki yıl önce “camelia” markası ile üretime başladıklarını söyleyerek, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıt olarak çalışmalarımıza başladık. Zorlu süreçte en iyi zeytinyağını üretebildiğimiz için çok mutluyuz. Bu yarışma bize dünya kapısını açmış oldu. Şimdilik birkaç ülkeye küçük miktarlarda Döşemealtımızın eşsiz lezzet ve kalitesindeki zeytin yağını gönderiyoruz. Kısa sürede bir dünya markası olacağımızdan hiç şüphem yok. Destekleri için Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç’e teşekkür ederim” diye konuştu.