Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Radyo Ege’de yayınlanan İzmir Konuşuyor programının canlı yayın konuğu oldu. Sunuculuğunu Ayşegül Koç’un üstlendiği programda Başkan Ceritoğlu Sengel Efes Selçukluların sorularını cevapladı. Başkan Ceritoğlu Sengel, “Efes Selçuk’un birçok cevheri var. Tarihi Su Kemerleri, Meryem Ana, Saint Jean Bazilikası gibi. Biz tüm bu cevherleri parlatmak istedik. Marka kent diye çıktığımız yolculukta Efes Selçuk’un bütün değerleri ile çok kıymetli olduğunu ifade etmeye çalıştık. Sanıyorum ki, bunu da başardık. Efes Selçuk festivaller kenti haline geldi” dedi.

“BÜTÜN GENÇLERİ WHAT A FEST’E BEKLİYORUZ”

Efes Selçuk’ta yetişen bir genç olarak gençlerin isteklerini çok iyi anladığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel temmuz ayında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi vererek “Gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için belediye başkanı olmuş birisi var aslında. O yüzden Efes Selçuk festivaller kenti diyoruz.  Mesela çok yakın bir tarihte Türkiye’nin en büyük festivali What A Fest bizim Pamucak Sahilimizde düzenlenecek. Pamucak kamp alanımızda 2019’dan bu yana birçok etkinlik düzenledik. 2019’da Gezgin Fest’e 40 bin kişi gelmişti. 20- 24 Temmuz arasında What A Fest olacak Pamucak’ta. Can Bonoma, Hayko Cepkin, Duman gibi isimler gelecek. Şu ana kadar bilet satışı 26 bin.  Efes Selçuk’un tanınırlığı artacak, esnafımız kazanacak. Hem Efes Selçuk’ta hem de çevre ilçelerden bütün gençleri What A Fest’e bekliyoruz” diye konuştu.

Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda yapılan düzenlemelerden dolayı özellikle esnafın memnuniyetini ifade etmesine üzerine yolun kent mimarisi kadar turizm açısından da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Uğur Mumcu Sevgi Yolu Efes Selçuk’un en önemli akslarından biriydi. Biz bu yolda uzun yıllardan beri ihtiyaç duyulan bir düzenlemeye gittik. Dedik ki madem bu yolun adı Uğur Mumcu Sevgi Yolu, adına yakışır bir meydan olması gerekiyor. Uğur Mumcu’nun global, herkesin anlayabileceği güzel sözleri var. Onları da Türkçe ve İngilizce yollara yazalım, yabancı ziyaretçilerimiz de görsün istedik. Hem orada yer alan esnaf için hem de ziyaretçilerimiz için güzel bir çalışma oldu” dedi.

“İŞSİZLİK SADECE EFES SELÇUK’UN DEĞİL TÜRKİYE’NİN PROBLEMİ”

Gelen sorular üzerine işsizlik sorununa değinen Ceritoğlu Sengel, “İşsizlik sadece Efes Selçuk’un değil Türkiye’nin problemi. Efes Selçuk’ta da yazın turizm var. Kışın bir işsizlik sıkıntısı var. İşte biz bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına dönebilmesi ve bunun da üretimle mümkün olduğunu savunuyoruz. Bu bağlamda insanların toprakla bir araya gelmesine, aile tarımına önem veriyoruz. İnsanları tarıma sevk ederek 12 ay boyunca da istihdamın sağlanabileceği bir noktaya eriştirmeye çalışıyoruz. İstihdam sorunun ortadan kalkması için Türkiye’de birçok şeyin değişmesi gerekiyor ama tahmin ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu sorunların hepsi çözülecek” diye konuştu. (ANKA)