Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Danışmanı Mehmet Balık’ı maske takması konusunda uyardığı için sürgün edilen Dr. Tevfik Erhan Kaputlu’ya sahip çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Polikliniği'nde görev yapan Dr. Kaputlu'nun sürgün edilmesini kınayan Antalya Tabip Odası, yaşanan olayı şöyle aktardı: "23 Ağustos günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in danışmanı olan Mehmet Balık'ın muayene için Büyükşehir Belediyesi polikliniğine gittiği, burada maske takması konusunda uyarıldığı, buna tepki göstererek hekim ve sağlık çalışanları ile sözlü tartışmaya girdiği, tehdit eden sözler sarfettiği basına ve kamuoyuna yansımıştır."

"UYARI DOĞRU BİR TUTUMDUR"

Tabip Odası açıklamasında, "belediyede sorumluluğu olanların, bir sağlık kuruluşunda bu yaşanan olaydaki tutumunun kabul edilemez olduğunu" belirtilerek, "Salgın karşısında bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızı asla ihmal etmemek ve topluma örnek olmamız gerektiğini özenle tekrar hatırlatmak isteriz." denildi. Tabip Odası üyesi Dr. Tevfik Erhan Kaputlu ve görevli hemşirenin maske uyarısının doğru bir tutum olduğu vurgulanan açıklamada, "Mehmet Balık'ın bulunduğu konumu gözeterek tehditkar tavırların ortaya çıkması ise kabul edilemez." denildi.

DOKTOR SÜRGÜN EDİLDİ

Antalya Tabip Odası olayın hemen ardından Dr. Tevfik Erhan Kaputlu'ya "Evde Bakım Birimine Bağlı Manavgat Belediyesi'nde görevlendirme" yazısının yazısının gönderilmesinin de bu tartışma ilgili olduğunun açık olduğu belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi; "Görevlendirme yeri olan Manavgat’ta o an için evde bakım birimi çalışmaları yapacak birim bulunmaması nedeniyle ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Evde Bakım hizmetlerinde görevlendirilmiştir. Bir başka ilçeye, işlevi kalmamış bir çalışmaya görevlendirilmek ancak sürgün anlamı taşır. Görevi başında olmak ve hekim sorumluluğu ile toplumsal sağlığı gözeten anlayışı nedeniyle bir hekimin görev yerinden uzaklaştırılması kabul edilemez". Antalya Tabip Odası, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni bu yanlıştan dönmeye ve Dr. Tevfik Erhan Kaputlu'yu bir an önce görevine iade etmeye çağırdı,