Haber: Vegazete

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın,  Denetim Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanan “2022 Yılı Denetim Komisyon Raporu: Tespit Edilen ve Önerilen Tavsiyeler”e ilişkin açıklamalarda bulundu.

“AJANSLARDAN DESTEK ALABİLMEK İÇİN İKTİDAR OLMAK ZORUNDASINIZ”

Rapordaki ticaret odası, STK, kalkınma ajansları ve Avrupa fonlarına ilişkin ortak projelere önem verilmesi maddesine değinen Başkan Çetin Akın, Serhat Orhan’ın belediye başkanlığı döneminde aşevi ve hayır merkezi projesini yazdığı ve gerçekleştirdiği gibi Zafer Kalkınma Ajansı’ndan proje desteği aldığını belirterek, aynı zamanda projenin başkanlığını da yaptığını hatırlatarak “Geçen dönem, Turgutlu Kent Müzesi’nin proje isim babası da projenin babası da benim. Ben size iddia ediyorum; Turgutlu’da bir proje yazılacaksa ben, en ehil adamım. Projem Zafer Kalkınma Ajansı’nda iki defa en değerli proje seçildi. Maalesef bu ajanslardan destek alabilmeniz için iktidar olmak zorundasınız”ifadesini kullandı.

“BU KADAR EMEĞE BİR TEŞEKKÜR EDİLMESİNİ BEKLERDİM”

Akın,  hayata geçirilecek olan projelerin son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi “Cuma Pazarı’nın ihalesi bitti. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapıyoruz. İnşallah bayramdan sonraki ilk hafta da hep birlikte temelini atacağız. Selvilitepe Spor Salonu’nu ihale aşamasına getirdik. Selvilitepe Mahallesine yapacak olduğumuz Cemevi ve kültür sanat merkezi projesinin ihalesine girildi, gün bekliyoruz. Ergenekon Mahallesi çok amaçlı salon ve kadın sığınma evinin projesi bitmek üzere, yerini vatandaş bize bağışladı. Yer, tapu, devir işleri bitti. Cumartesi Pazarı tapusuyla beraber tamamen bize geçti. Tapu devirlerini bekliyoruz. Koza Otoparkı bize geçti. Ankara-İzmir asfaltı refüj çalışmaları çok güzel gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de sağ olsun beni kırmadı, beğendiğim çalışmayı yapıyor. Irlamaz 2. Etap kangrendi. 6 bin ağacı biz verdik. Dikimini büyükşehir belediyesi yaptı, sulamasını biz yapıyoruz. Çevre tel örgülerine geçeceğiz. Turgutlu’daki şehir içi yolların tamamı içinse Vali Bey onay verecek, onay verdikten sonra tekrar meclise gelecek. Meclisten sonra da bize geçmiş olacak. Atatürk Bulvarı dahil olmak üzere Turgutlu’daki bütün yolları aldık. Derbent’teki Karacaali Köprüsü’nü büyükşehirle birlikte yapma protokolü kararı aldık. Eski Belediye Binamız büyükşehre verilmişti, kira ödüyordum artık o da bizim oldu. Bu kadar emeğe hepinizin evet demesini, bir teşekkür etmesini isterdim.”

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu